Eurobasket 2013: Hrvatska , Italija i Finska pobjedili


Hrvatska - Grčka 92 : 88

Za razliku od ranijih natjecanja na kojima su igrali, dobra je vijest što su hrvatski košarkaši još jednom pokazali da neće puknuti pod pritiskom ni kada postane teško. Nisu se raspali kada je pritisak bio na leđima ni kad su Grci izjednačili za produžetak .Hrvatska košarkaška reprezentacija u pravom je trileru stigla do velike pobjede protiv Grčke, sedme pobjede u nizu na Eurobasketu 2013.

Bojan Bogdanović je utakmicu završio s 22 poena, Tomić s 15 i 12 skokova, Ukić s 14 poena i po 5 skokova i asistencija, Draper 13 poena.

Bourousis je bio najefikasniji kod Grka s 21 poenom, Spanoulis je ubacio 18, Zisis i Kaimakoglou po 14.

Od 1995-te hrvatska košarkaška reprezentacija čekala je pobjedu protiv Grčke u službenoj utakmici.Prilikom te zadnje pobjede Hrvatska je osvojila medalju.

Neka tako bude i ovaj put!

Italija- Španjolska 86 :81

Talijani nakon produžetka uzeli Španjolsku i stigli do trećeg mjesta u skupini F.I ova utakmica posljednjeg dana druge faze Eurobasketa nije mogla biti riješena u 40 minuta. Italija se vraćala iz minusa od 12 poena, te je discipliniranom igrom u posljednjoj četvrtini i produžetku pobjedila ekipu Španjolske i dosegla do trećeg mjesta u skupini prije četvrtfinalnih borbi.
Odličnu igru za pobjednika pružili su Gentile s 25 poena i 7skokova, Aradori sa 17, Belinelli je dao 16 i dodao 8 skokova, a Datome ubacio 11 poena.
Najbolju utakmicu na prvenstvu je odigrao Gasol s 32 poena i 10 skokova, Rodriguez je dao 18 poena i 6 asistencija, no za pobjedu ipak premalo .Italija je pobjedom osvojila treće mjesto skupine i u četvrtfinalu će igrati s Litvom. Španjolska je četvrta te će u sljedećoj fazi igrati protiv Srbije.

Slovenija - Finska 76 : 92

Pošto je sve već bilo poznato domaćin Slovenija dozvolila je sebi i taj luksuz da svoje ponajbolje igrače poštede i odmore .Zanimljivo je i to da je trener Božidar Maljkovič isprobao svakog igrača sa klupe te da su se svi trenerovi izbornici upisali barem   po jedan koš.Pomalo neozbiljno ali Slovenci su ipak domaćini Eurobasketa 2013 ali slijedeći protivnik u četvrtfinalnom susretu je Francuska i vjerojatno neće biti opuštenosti i nonšalancije u igri.Znači u srijedu morat će se igrati pod "punim gasom".


Prva dva četvrtfinalna ogleda na rasporedu su u srijedu (18.09) sastaju se :

Srbija : Španjolska (17:45)
Francuska : Slovenija (21:00)

te druga dva u četvrtak (19.09) .
Hrvatska : Ukrajina (17:45)
Litva : Italija (21:00)


HERCEGOVINA.info