Eurobasket 2013: Današnje utakmice

Velika Britanija - Ukrajina 68 : 87

Ukrajina je s visokih 87:68 izborila pobjedu nad Velikom Britanijom i ovisno o ishodu večerašnjeg ogleda Francuske i Belgije u drugi će krug s prvog ili drugog mjesta na ljestvici skupine. Britanski košarkaši pak trećim su porazom izgubili nadu u prolaz

Latvija - Makedonija 76 : 66
Latvijci izbacili Makedonce i osigurali prolazak u drugu fazu natjecanja.Latvija je u posljednjem kolu skupine B Europskog prvenstva trebala pobjedu protiv Makedonije kako bi osigurala prolaz bez obzira na rasplet ostalih utakmica i u tome je uspjela. S druge strane, Makedonci nisu bili u tako jednostavnoj situaciji, a i igra im nije bila na očekivanoj razini za ovako važnu utakmicu.Odličnu utakmicu odradili su Kristaps Janičenoks s 15 poena i pet skokova te Kaspars Berzins s 15 poena i devet skokova. Kod poraženih Pero Antić je ubacio 16 poena uz pet skokova, a Todor Gečevski je dodao 11 poena.

Gruzija - Španjolska 59 : 83

Španjolska je došla do nove lagane pobjede, i to protiv Gruzijaca. Gruzijci su se dobro držali do pred kraj druge četvrtine, a zatim su se Španjolci odvojili i stigli do nove uvjerljive pobjede.Pobjednike su predvodili Rubio sa 16 i Rodriguez s 15 poena, po 11 su imali Llull i Fernandez. Kod poraženih najviše je dao Shermadini s 10 poena i četiri skoka, a nijedan drugi igrač nije bio dvoznamenkast.

Grčka - Finska 77 : 86

Finski košarkaši su pobjedom nad Grčkom završili nastup u prvom krugu Europskog prvenstva u Sloveniji i time osigurali nastavak natjecanja s dva boda. Finci su u prvoj utakmici posljednjeg dana skupine D, čiji je domaćin Koper, obavili glavni dio posla u trećoj četvrtini.Nikos Zisis zabio je 19, a Vassilis Spanoulis 17 poena za Grke. Spanoulisu je to bio prvi nastup nakon drugog kola protiv Rusije, nakon čega je pauzirao zbog lakše ozljede, a osim poena, na povratku je imao i čak sedam izgubljenih lopti.

 

U 17:45 još se sastaju :

Njemačka : Izrael

Bosna i Hercegovina : Litvanija

Hrvatska : Češka

Italija : Švedska

U 21:00 se sastaju :

Belgija : Francuska

Crna Gora : Srbija

Slovenija : Poljska

Turska : Rusija

 

HERCEGOVINA:info