EP: Hrvatska pobjedom u četvrtfinale

U posljednjem susretu drugog kruga sada vodeća Hrvatska sutra u 21.15 sati
u Makarskoj igra protiv Italije, dok će u 19 sati na parket će izaći naši konkurenti za prvo mjesto Španjolci i Francuzi.

Mladi Hrvati u tom susretu će navijati za potonje jer će u slučaju pobjede nad Italijom i istog broja bodova odlučivati međusobni susreti u kojem smo zbog pobjede bolji od Francuza, dok smo u prvom dijelu natjecanja poraženi od Španjolaca, piše slobodna dalmacija.

Momčad izbornika Borisa Kurtovića do pobjede je došla fantastičnom obranom, pogotovo u drugom dijelu susreta kada su primili tek nevjerojatnih 13 koševa!

Kao i večer prije u slavlju nad Rusijom do nove pobjede našu momčad predvodili su Delaš, Radošević, te u posljednjim susretima sve bolji Bilinovac i Butorac.

Čak 11 minuta, od 26. do 37. Francuzi su bili bez postignutog koša, a naša je reprezentacija nošena odličnim navijanjem s 42:35 otišla na nedostižnih 57:35.

- Presretan sam zbog igrača, vidio sam još protiv Rusije da su dobili samopouzdanje. Odigrali smo vrlo dobro u obrani, a krenuo nam je i šut. Idemo sada dobiti i Talijane, to je sve što nas interesira, a kakav će biti rasplet i tko će nam biti protivnik u četvrtfinalu o tome ne razmišljamo - rekao je nakon susreta Kurtović.

Frane Vulas

 

Hrvatska - Francuska 65:40 (17:8, 13:19, 16:8, 19:5)

Makarska - Gradska dvorana u Makarskoj.

Gledatelja 400. Suci: Cmikiewicz (Poljska),Juras (Srbija) i Aunkrogers (Latvija).

Hrvatska: Došen (3), Radošević (13), Bilinovac (12), Delaš (15), Olivari, Ramljak(2), Batur (5), Planinić (1), Butorac (9), Rikić, Zubčić (5).

Francuska: Rousselle (3), Aboudou, Albicy (5), Courby, Lacombe (10), Lang, Tanghe (4), Gavrilovic, Leonard (3), Ramassamy (4), Prenom (11), Kandolo.