Dvostruko slavlje mladih Plemića protiv Čapljine

U borbi za vodeća mjesta u omladinskoj ligi Herceg-Bosne savladana je Čapljina koja je pružila jak otpor mladim Plemićima.

Prvi na teren izašli su kadeti koji su od samog početka vodili, ali nisu se nijednom izdvojili na veću razliku od 10 poena. Na odmor se otišlo sa +8 rezultatom 36:28. U vrlo teškoj borbi u trećoj četvrtini Čapljina je uspjela prići cak i na jedan kos zaostatka, ali u posljednjoj dionici igre duža klupa, dobra odbrana i nekoliko trica u ključnim trenucima je presudilo i Zrinjski je savladao Čapljinu.

KK ČAPLJINA - HKK ZRINJSKI 52-64 (kadeti)

HKK Zrinjski: Mustapić, Kuzman 8, Manjgo 19, Brkić, Zelenika, Ćorić 6, Hukara 2, Golemac 2, Gilja 18, Raguž, Soldo 9, Prskalo. Trener: Branko Princ


U puno neizvjesnijoj utakmici juniori su uspjeli slaviti pobjedu i zadržati 1. mjesto u omaldinskoj ligi Herceg-Bosne. Na početku Plemići su ušli jako loše u utakmicu pa je rezultat nakon prve četvrtine glasio 13:7 za Čapljinu. Ni druga četvrtina se neće pamtiti po dobro jer Čapljina pravi seriju 10:0 i vodi sa 23:7. Posljednje 2 minute druge cetvrtine dobrom odbranom i nekoliko pogođenih šuteva uspjelo je smanjiti rezultat na 7 poena razlike. U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Bolji napad i nekoliko dobro istrčanih kontri te na kraju pogođena slobodna bacanja odvela su Zrinjski do zaslužene pobjede.

KK ČAPLJINA - HKK ZRINJSKI 55-61 (juniori)

HKK ZRINJSKI: Gilja, Kuzman, Smoljan, Novak 7, Brajković 7, Mikulić, Petrić 19, Knežević 6, Planinic 1, Manjgo, Zovko 21. Trener: Branko Princ

Ovo je ujedno bila i posljednja utakmica u prvom dijelu lige. Kadeti su na 2.mjestu sa omjerom 9-1 dok su juniori na 1. mjestu sa maksimalnim učinkom iz 5 utakmica.
U sljedećem kolu izabranici Branka Princa igraju s Brotnjom u Čitluku.

hercegovina.info