Domagoj Bošnjak: Slušati hrvatsku himnu na pobjedničkom postolju je savršen osjećaj

Osvojili su zlatnu medalju i uz put obranili prošlogodišnje prvo mjesto. Na ovogodišnjem prvenstvu igrali su 9 utakmica a ostvarili su i 9 pobjeda. U finalnoj utakmici pred oko 7000 gledatelja savladali su domaćina Češku rezultatom 67:57.

U ekipi nadarenih hrvatskih mladića bio je i Širokobriježanin, šesnaestogodišnji junior HKK Široki, Domagoj Bošnjak (visina 197 cm). On se u ponedjeljak večer vratio u rodni Široki Brijeg pa smo ga zamolili za kraći razgovor za ABCportal.info. Bošnjak je uz Hezonju i Žganeca bio neizostavni dio reprezentacije.

Kakvi su prvi dojmovi s Košarkaškog prvenstva Europe po povratku u Široki Brijeg?

- Cijelo ovo vrijeme priprema i samog prvenstva pamtit ću dugo. Bilo nam je super, ekipa sastavljena iz desetak klubova pokazala je veliko zajedništvo, družili smo se i držali zajedno kao da smo svi iz jednog grada. Ja još uvijek nisam ni svjestan da smo postigli ovakav uspjeh. Čestitke koje stižu neprestano podsjećaju me da je sve ovo stvarnost.

Uz Herzonju, tvoje se ime spominje kao jednog od glavnih igrača selekcije, kako gledaš na svoju igru tijekom cijelog turnira?

- Dobio sam minutažu od 30-tak minuta po utakmici i mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom, igrao sam na poziciji 2 i 3, a u finalnoj utakmici u pojedinim dijelovima i play-a. Što se tiče same igre bio sam odličan u skok igri, dok je šut možda malo zakazao. U finalu sam ubacio 8 koševa i imao 12 skokova.

Koliko je rad u Omladinskoj školi HKK Široki tebi pomogao da s reprezentacijom ostvariš ovakav sjajan uspjeh?

- Reći ću vam da sam u reprezentaciju došao kao najspremniji igrač, to jasno govori kako se radi u našem klubu, uz našeg trenera (Jakša Vulić) svaki mladi igrač može napredovati velikim koracima. On je zajedno s cijelim klubom zaslužan za ovaj moj uspjeh.

Kakav je osjećaj za jednog mladog sportaša obući dres hrvatske reprezentacije?

- To jednostavno treba doživjeti. Obući dres i igrati za svoju domovinu je san svakog sportaša. Ne može se riječima opisati osjećaj kad si na pobjedničkom postolju i pjevaš hrvatsku himnu. Tada osjećaš veliki ponos i sreću.

Kakve su ambicije i planovi Domagoja Bošnjaka?

- I ovu sezonu ću igrati u juniorskom sastavu kao i u ekipi Široki 2. Ne vjerujem da bih negdje drugo mogao bolje napredovati. Za koju godinu vidim se naravno i u prvoj ekipi Širokog. To mi je velika želja a onda jednog dana također želim zaigrati za neki veliki i poznati košarkaški klub u Europi.- rekao nam je ovaj daroviti i mladi košarkaš HKK Široki, hrvatski reprezentativac, inače učenik 2. razreda Gimnazije fra Dominika Mandić u Širokom Brijegu.

ABCportal.info