Domagoj Bošnjak, novi košarkaški biser iz Hercegovine

Domagoj Bošnjak, novi košarkaški biser iz Hercegovine
...trenutno stanje u momčadi te njegov odličan start na početku nove sezone ABA lige za portal Crosarka.com

Možeš li nam za početak reći kako si počeo igrati ovaj sport, koji su bili tvoji prvi košarkaški koraci?

"Košarku sam počeo igrat vrlo rano. Jednostavno mi se svidjela kao sport i ostao sam u njoj. U Širokom je ona po popularnosti broj jedan, naravno uz nogomet tako da je i to odigralo ulogu."

Kako je bilo vratiti se doma nakon uspješnog ljeta s reprezentativnim selekcijama?

"Uvijek je lijepo vratiti se doma, hehe, ubiti kao i svake godine. Nakon duge i naporne sezone treba se malo i odmoriti."

Damir Vujanović je prošle sezone preuzeo Široki. Je li ti bila potrebna prilagodba na novi režim treninga te kako ga ti vidiš kao trenera?

"S njime sam se već susretao u mlađim kategorijama gdje me je trenirao više godina, tako da neke posebne prilagodbe nije bilo. Za njega kao trenera imam samo riječi pohvale."

Ove godine ćeš sigurno imati značajnu minutažu i važnu ulogu u ekipi Širokog, kakva su tvoja očekivanja od ove sezone? Široki je dobro ušao u sezonu, a pobjede protiv Crvene Zvezde i Olimpije su bile zaista sjajne. U obje utakmice si igra vrlo dobro.

"Da, dobio sam dosta prilike već na samom početku sezone i sada je sve na meni, a ja ću pokušati opravdati ukazano povjerenje. Što se tiče tih utakmica bili smo autsaideri na početku sezone i to smo iskoristili. Sada kada imamo te dvije pobjede na kontu sigurno će biti lakše u slijedećim susretima. Što se tiče moje igre izuzev utakmice protiv Zvezde nisam pružio baš neke partije, znam da mogu bolje."


Kakav je bio osjećaj dati koš za pobjedu protiv ljubljanske Olimpije?

"Osjećaj je naravno super, posebno mi je drago što se to dogodilo pred našim navijačima."

Iz upravu kluba poručuju kako je opstanak u ABA ligi i osvajanje domaćeg prvenstva imperativ ove sezone. Kako ti vidiš ovaj Širok? Boris Barać igra odlično ove sezone, a Amerikanci daju potrebno iskustvo, smatraš li da je momčad dobro složena?

"Slažem se da je glavi cilj opstanak i domaće prvenstvo, ali nadam se i smatram da možemo i više od toga. Što se tiče momčadi, složena je mlada momčad s par iskusni igrača. Barać se prometnuo u lidera i predvodio nas je u pobjedama ove sezone."

Široki svake godine pruža priliku mladim igračima da pokažu svoje kvalitete te im daje dovoljan broj minuta na parketu. To je sigurno dobar put, ali kako ti gledas na to?

"Ja to podržavam, između ostalog među tim mladim igračima ove sezone sam i ja, ali slažem se i s razmišljanjem da je to ispravan put jednog kluba."

Za kraj, gdje se vidiš jednog dana ili si fokusiran samo na ono što je bližoj budućnosti?

"Ne razmišljam o sljedećoj sezoni ili bilo kojoj osim ove na koju sam prvenstveno fokusiran. Idem godinu za godinom."