Dejan Parežanin: Radujem se dolasku u Zrinjski

HKK Zrinjski, KK Varda, Dejan Parežanin, HKK Zrinjski
U Sarajevu se počeo baviti i trenerskim poslom. Stigao je do mjesta trenera prve momčadi i bez obzira na brojne probleme u klubu s Bosnom je prošle godine osvojio Kup BiH, a ove godine momčad je doveo do finala istog natjecanja u kojem je na Pecari bolji bio Široki.

''Veliko mi je zadovoljstvo što dolazim u Zrinjski. Dogovorili smo suradnju na razdoblje od dvije godine i to govori da želimo ozbiljno raditi, prije svega s mladim igračima kako bi stvorili temelje za kasniju nadogradnju.''

Klupu Bosne napustio je sredinom travnja. Nakon niza loših rezultata u domaćem prvenstvu podnio je ostavku.

S Mostarcima je Parežanin dogovorio suradnju na dvije sezone. Boris Džidić vraća se na mjesto sportskog direktora kluba.

''Razgovarao sam sa sportskim direktorom Džidićem. Prvi zadatak je dovesti prave igrače, naravno u skladu sa proračunom kojeg klub ima. Također trebamo vidjeti koji su to mladi igrači koji zaslužuju pravu priliku da se izbore za svoje mjesto u momčadi. Ambicije trebaju biti realne i u skladu s uvjetima u kojima klub djeluje. Ipak želimo napraviti korak naprijed i u domaćem prvenstvu i u Balkanskoj ligi koju bi klub trebao igrati i u novoj sezoni.'' Evo što kaže Parežanin za Radio Dobre Vibracije.