Dario Šarić potpisao sa Philadelphijom 76ers

Dario Šarić potpisao sa Philadelphijom 76ers
Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Philadelphia 76ers u petak je objavila kako je potpisala ugovor s hrvatskim reprezentativnim krilom Darijem Šarićem (22). Detalji ugovora Šarićeva ugovora s Philadelphijom nisu objavljeni

"Oduševljeni smo što konačno možemo objaviti dugo očekivanu vijest o potpisivanju ugovora s Darijem Šarićem. Naš klub će se okoristiti Darijevim fizičkim razvojem i igračkim sazrijevanjem u Hrvatskoj i Turskoj posljednje dvije godine", izjavio je predsjednik košarkaških operacija u Sixersima Bryan Colangelo.

Šarića je kao 12. na "draftu" prije dvije godine izabrao Orlando Magic, ali ga je istoga dana proslijedio u Philadelphiju koja ga je bila spremna čekati dvije godine koliko je naš igrač odlučio još provesti u Europi prije odlaska u NBA.

Prošloga tjedna Šarić je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) kvalifikacijskog turnira u Torinu na kojemu je Hrvatska izborila plasman na Olimpijske igre.

Prošle sezone Philadelphia je ostvarila omjer pobjeda i poraza 10-72 s kojim je bila najslabija u čitavoj ligi, a vrlo slabe su bile i prethodne dvije sezone, 2013/14. sa 19-63 i 2014/15. sa 18-64.

Sixersi su u svojoj povijesti tri puta bili prvaci, 1955. kao Syracuse Nationalsi, te 1967. i 1983.