Današnje utakmice Eurobasketa 2013

Hrvatska je funkcionirala besprijekorno u svim elementima košarke.i kad se tako igra onda rezultat je više no  učnkovit.Pojedinačna razlika u kvaliteti između Hrvata i Finaca je prilična, međutim Finci su iznenadili vrlo dobrim nastupima u prvoj fazi natjecanja , pa je Hrvatska oprezno ušla u utakmicu.

Hrvatska : Finska 88 : 63

Ponovno je reprezentacija imala podršku s tribina što je posebno razveselilo izbornika.

"Stvarno se zahvaljujem svim ljudima koji su bez obzira na rani termin i radni dan došli nas podržati i bodriti. Mislim da je ova naša predstava još jedna prava pozivnica za subotu kada nas očekuje važna utakmica protiv Talijana. Još je rano za ovacije, trebamo ići korak po korak i ako bude sreće, zajedno ćemo se radovati na kraju", izjavio je Repeša za HTV.

Grčka : Španjolska 79 : 75

Grci nanijeli Španjolcima drugi poraz i vratili se u igru za četvrtfinale.Vassilis Spanoulis istaknuo se s 20 poena , 4 skoka i 3 asistencije, uz 3 izgubljene lopte za Grčku.,a još su dodali Kostas Kaimakoglou imao je 11 poena i 5 skokova, Georgios Printezis 10 poena i 5 skokova, a Yannis Bourousis 10 poena .Španjolci su imali dvojicu dvoznamenkastih strijelaca. Marc Gasol i Rudy Fernandez ubilježili su po 20 poena, Gasol s po 5 skokova i izgubljenih lopti, a Fernandez s 4 asistencije. Victor Claver pridružio se s devet poena i 11 skokova,

Slovenija : Italija 84 : 77

Slovenija je pobjedila i dodatno zakomplicirala situaciju u ovoj grupi Naime sve će se odlučivati u posljednjim susretima.Glavni graditelji večerašnje pobjede ekipe Slovenije bili su braća Zoran Dragić (15 poena 10 skokova 1 asistencija) i Goran Dragić (22 poena 2 skoka i 6 asistencija ) kao i Nacbar s 13 poena i 6 skokova. Kod poražene ekipe Italije istakli su se Gentile 20 poena ,Datone 16 poena i 6 skokova i Cusin 10 poena ,5 skokova dok je Marco Binelli 11 poena 4 skoka 4 asistencije potroči mnogo lopti forsirajući svoj slabi šutVjerojatno jje ovaj večerašnji mršavi učinak Binellija u mnogome doprinjeo porazu Talijana.

Sutra igraju :

od 14:30 Litva : Belgija

od 17 : 45 Srbija : Ukrajina

i od 21:00 Francuska : Latvija


HERCEGOVINA.info