Dalibor Miloš: Ovo je veliki korak za HKK Zrinjski

Dalibor Miloš, HKK Zrinjski, ks herceg bosna, Dalibor Miloš, HKK Zrinjski

Ipak, u ovom smo se razgovoru zadržali najviše na njegovom matičnom klubu - Zrinjskom. Povod razgovora bio je skorašnji nastup ovog kluba u 2. regionalnoj ABA ligi.

Koliko je za Zrinjski značajan skorašnji nastup u 2. regionalnoj ABA ligi?

- Ovo je sigurno veliki iskorak za naš klub u svakom pogledu. Ulazak u 2. regionalnu ABA ligu je za Zrinjski jednostavno velika stvar. Željeli smo napraviti jedan iskorak, podići ljestvicu i istupiti iz tavorenja u jednm te istom mjestu. U kontaktu s ljubiteljima košarke u našem gradu reakcije su u ovom smjeru pozitivne. Interes za košarku je veći. Sada nam ostaje ući u sezonu na dva fronta, te vidjeti kako će nam ići - kazao nam je Dalibor Miloš predsjednik HKK Zrinjski Mostar.

Koliko je u organizacijskom smislu nova sezona veći zalogaj za klupsku upravu, što je napravljeno kako bi se klub u organizacijskom nivou pripremio za ovo natjecanje?

- Pokazalo se točnim kako je uz veće ambicije lakše privući sponzorski novac, ali daleko od toga kako će nam u tom pogledu biti lako. Za novu sezonu će nam trebati za četvrtinu veći godišnji proračun u odnosu na proračune kada smo igrali samo domaće prvenstvo. Ovom bih se prilikom zahvalio i svim našim sponzorima PPD-u, Aluminiju, Elektroprivredi HZ HB, JIM-u, HT Eronetu, Unis Telecomu, MIK- u, Kešu, Ledi, CIty Spa-u, AX Solingu... Bez pomoći svih ovih subjekata teško bi imali klub na razini na kojoj on sada postoji. Organizacijski smo se bolje posložili, angažirali smo novog direktora, novog PR-a, uložili smo dalke nešto više u ovaj dio koji nije samo momčad. Očekujem kako ćemo u tom dijelu rasti i biti bolje organizirani.

Određene radove ste obavili i u školskoj dvorani na Bijelom brijegu. Što su oni podrazumijevali?

- Možemo slobodno kazati kako je ovo bila najveća rekonstrukcija dvorane na Bijelom brijegu od kako nam je ona kao klubu bila na raspolaganju. Sada smo renovirali ulazne hodnike, tribine, te niz drugih sitnih u svlačionicama. Ostaju nam još neki zahvati, ali svi oni koji dođu na naše utakmice jednostavno će primjetiti veći komfor i ljepši ambijnet uopće u toj dvorani.

Što će biti ambicije Zrinjskog u novoj sezoni?

- Naše ambicije bit će što je moguće bolji dojam u 2. regionalnoj ABA ligi. Svjesni smo jake konkurencije u tom natjecanju i tu se ne želimo osramotiti. U prvenstvu BiH ambicija je plasman u finale prvenstva.

U kojoj ste mijeri zadovoljni s momčadi?

- S pripremama smo malo možda zakasnili, ali smo zadovoljni kako su one tekle. Zadovoljni smo i s igračkim kadrom koji nam je raspolaganju i vjerujem kako njega nećemo pojačavati, a imamo i puno povejerenje u struku predvođenu trenerom Hrvojem Vlašeićem.

Vecernji.ba