Čitluk: Sa košarkaškog spektakla poslana poruka podrške u Haag

...koji u Haagu iščekuju izricanje prvostupanjske presude. Na spektaklu potpore Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i ostalima su nastupili aktualna momčad HKK Brotnjo, momčad zvijezda predvođena kapetanom Jozom Prskalom, škola košarke HKK Brotnjo, karatisti KK Hercegovina i Broćanski bećari.

Za aktualne osvajače Lige Herceg-Bosne u ovoj utakmici su nastupili: Domagoj Pinjuh, Davor Doko, Ivan Rotim, Petar Zovko, Ivan Marković, Dejan Marković, Gojko Bubalo, Miroslav Buljan, Mario Prskalo, Marin Pehar, Nikola Lesko, Ivan Buljan, Toni Bevanda, Boris Ivanković i Mario Planinić, a momčad Brotnja s klupe su vodili Josip Dugandžić i pomoćnici Franjo Bulić i Ivan Buntić.

S druge strane za momčad zvijezda su nastupili: Jozo Prskalo, Jure Zubac, Božidar Bubalo, Petar Grbavac, Marin Prskalo, Nedjeljko Stojić, Andrija Ćorić, Dominik Krasić, Mladen Primorac, Alen Cvitanović, Franjo Bubalo, Tomislav Volarić, Marko Prskalo, Ivan Miloš, Andrija Stipanović, Franimir Pervan, Mile Galić i Zoran Pehar. Zvijezde je s klupe vodio Tomislav Bubalo uz asistenciju Miroslava Sušca, Zdenka Božića, Stjepana Grbavca - Čiče i Mirka Prskala, te uz kondicijskog trenera Dražena Planinića - Gilju i doktora Zdenka Ostojića.

Budući da su suci Vlado Marić i Ivan Grbavac sudili utakmicu, a delegat Zoran Marijanović bio za zapisničkim stolom možemo kazati kako su svi akteri sinoćnje utakmice bili iz Brotnja. Nažalost, Zoran Planinić i Bariša Krasić nisu mogli nastupiti na ovom košarkaškom spektaklu, no i bez zvIjezda Khimkija i Zadra utakmica je obilovala atraktivnim potezima tako da je publika u čitlučkoj dvorani mogla uživati. Kao i u svakoj drugoj revijalnoj utakmici rezultat je bio u drugom planu, bilo je bitno zabaviti se na terenu a pri tome zabaviti i publiku u kojoj su se našli i vodeći ljudi brojnih hercegovačkih košarkaških klubova.

Prije same utakmice svi igrači su se potpisali na dresove koji će biti poslani u Haag, a na poluvremenu utakmice su nastupili i mladi košarkaši iz škole košarke HKK Brotnjo, karatisti KK Hercegovina i Broćanski bećari.

Svi akteri sinoćnjeg velikog spektakla svojim su zajedništvom u Haag odaslali poruku podrške Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću, Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću i Berislavu Pušiću, a slična poruka iz Čitluka će se poslati i 28. svibnja, za kada je organizirano simbolično paljenje svijeća slobode kod Spomen križa u Čitluku. Večernja sveta misa u župnoj crkvi Krista Kralja u slijedeći utorak je sa nakanom za hercegovačke uznike u Haagu, a nakon mise sudionici će se u procesiji uputiti do Spomen križa i zapaliti svijeće slobode.


Citluk.ba