Čitlučani još traže centra

Nedjeljko Zelenika trener košarkaša Brotnja

- Nisam zadovoljan voljnim momentom ni zalaganjem na toj utakmici. Imali smo hitni sastanak s igračima poslije tog susreta i dogovoreno je da se takve stvari više ne smiju događati. Kada to zanemarimo, mogu reći da sam zadovoljan tijekom priprema. Fizički rad je i za nas pa sada igrače čeka nešto lakši program, kaže Zelenika.

Brotnjo će u subotu u 17 sati u dvorani odigrati novu prijateljsku utakmicu. Gosti će im biti košarkaši slovenskog Šentjura. Budući da s ljudima iz tog kluba Čitlučani gaje odlične odnose, i vodstvo Šentjura bit će domaćin njima krajem idućeg tjedna. U međuvremenu Zelenika ima u planu odigrati još jednu utakmicu s Dubrovnikom te vjerojatno jednu s Čapljinom.

Utakmicu protiv Dubrovnika prije tri dana, ali i ona prošlotjedna protiv Zrinjskog, pokazala je da su Čitlučani prilično ''tanki'' na centarskim pozicijama. Brotnjo je ovih dana u potrazi za kvalitetnim igračem na poziciji centra, iako mu financijske mogućnosti sužavaju mogućnost izbora.

- Ima kontakata s raznim igračima, u kombinacijama je jedan mladi košarkaš, ali ne bih sada o imenima. Iskreno, sve što je kvalitetno je i skupo. Mi si možemo priuštiti nešto jeftinije igrače, ali tu uvijek postoji opasnost da kupite 'mačka u vreći'. Vidjet ćemo još hoćemo li dovesti prinovu prije početka sezone ili ćemo sačekati da vidimo kako ćemo proći s postojećim kadrom, pa onda tražiti rješenja, zaključio je Nedjeljko Zelenika.

Brotnjo je do ovog trenutka doveo već četvoricu novih igrača koji su nadogradili postojeću bazu iz prošle sezone. Tijekom ljeta stigli su iskusni Domagoj Pinjuh i Radomir Dragović te mladi Ante Čutura i Brotnjov izdanak Franjo Bubalo, piše Dnevni list.