Ciboni derbi NLB lige protiv Cedevite

- Košarkaši Cedevite 'palili su se' na nas, a, eto, popiti Cedevitu tako je lijepo - rekao je sinoć odlični Bojan Bogdanović (20 koševa, sedam skokova) koji već četvrtu utakmicu zaredom igra pod injekcijom i koji je emotivnom proslavom svakog koša u posljednjoj četvrtini otkrio koliko je žarko želio pobjedu te pokazao da s velikim srcem igra za vukove.

Priča utakmice vrtjela se oko sjajnog Cedevitina centra Corsleaya Edwardsa (36 koševa i 8 skokova) koji je još jednom pokazao kako je Ciboni nasušno potreban centar. U reketu vukovi nisu pronašli odgovor, jako su se mučili i protiv postavljene zone Cedevite.

- Imao sam dvije pripremljene opcije da branimo Edwardsa, ali mi još uvijek ne možemo složiti cijelu momčad na treningu, a imamo i puno problema s čitanjem protivničke igre. Tjelesno smo limitirani, ne možemo u jednom ritmu igrati 40 minuta. Zbog svega toga jako sam zadovoljan pobjedom - rekao je Cibonin trener Anzulović.

Cedevitin trener Aco Petrović ljutio se na igru Vukušića i Trohe (bivši vukovi, op.p.), a posebno na suca Neškovića:

- Prijavio sam ga delegatu jer mi je otvoreno prijetio da će Cedevitu "masakrirati" prvom prilikom kad joj bude sudio.

Cibona je u Sutinskim vrelima izgubila s košem razlike što znači da će, budu li na kraju obje momčadi imale isti broj bodova, uspješnija biti Cibona. Sada Cedevita ima omjer 9-7, a Cibona 8-8.

izvor: sportal.hr