Četvrta pripremna utakmica i četvrta pobjeda

bojan
Pripremna utakmica:
Hrvatska - Ukrajina 79:74 (18-17, 16-22, 24-15, 21-20) 

Poredak:
1. Hrvatska 2-0
2. Slovenija 1-1
3. Ukrajina 0-2

Četvrta pripremna utakmica i četvrta pobjeda za izabranike Ace Petrovića. Ukrajina je kvalitetom bila dosad najslabiji protivnik, nakon elitnih reprezentacija Francuske, Litve i Slovenije, uslijedila je nešto lakša utakmica u kojoj je Petrović pružio priliku onima koji su dosad imali manju minutažu.
Tako je Bojan Bogdanović igrao samo deset minuta u drugoj četvrtini, Kruno Simon bio je na parketu tek sedam minuta, a po 20 minuta dobili su Dominik Mavra i Ivan Buva koji su ujedno bili i među najistaknutijim pojedincima.
U konačnici je i najvažnije da je Petrović s njima dobio više igrača, da su i oni pokazali da mogu pomoći. Roko Ukić i u ovom susretu nije bio u konkurenciji za nastup i on je jedini koji nije imao minutažu. Ukić radi po posebnom programu i njegovo uključivanje očekuje se uoči puta u Sloveniju.
Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i na krilima Buve i Dragana Bendera koji su svaki ubacili po sedam poena, otišla je na 18:12 da bi u završnici Lukašov nanizao pet poena i vratio Ukrajince na mali zaostatak.
U drugoj dionici došlo je do opuštanja hrvatskih igrača, posebno ulaskom onih nositelja igre koji nisu briljirali u tom razdoblju te je Ukrajina napravila preokret te na odmor otišla s vodstvom 39:34.
U drugom dijelu Hrvatska je ipak vratila stvari na svoje mjesto, u trećoj četvrtini Mavra i Buva vratili su je u vodstvo i uz pomoć Darija Šarića Hrvatska je otišla na plus šest.
U zadnjih deset minuta Hrvatska je bez većih problema privela dvoboj kraju, imala je i dvoznamenkastu prednost da bi se u završnici Ukrajinci približili, ali tricom Tomasa i slobodnim bacanjima Mavre Hrvatska je obranila vodstvo.
Ivan Buva susret je završio sa 17 poena, Dario Šarić dodao je 16 uz četiri skoka, a Dominik Mavra ubacio je 11 poena. Kod Ukrajine Artem Pustovji ubacio je 18 poena uz osam skokova.