FOTO/VIDEO  Čapljinac Dragan Bender potvrdio je izborniku igranje za reprezentaciju

Dragan Bender, košarkaš, Čapljina, Dragan Bender, NBA draft, NBA liga , košarkaš, Dragan Bender, NBA Ljetna liga, košarkaš, Dragan Bender, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Dragan Bender, košarkaši, hrvatski košarkaši, Dragan Bender, NBA Ljetna liga, Dragan Bender, nba, Dragan Bender, NBA liga , nba, Dragan Bender, NBA liga
Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji član Phoenix Sunsa Dragan Bender potvrdio je izborniku Aleksandru Petroviću kako će ovoga ljeta nastupati za reprezentaciju koju krajem kolovoza i početkom rujna očekuje Eurobasket.

"Razgovarao sam s generalnim menadžerom Phoenix Sunsa, osobno sam bio i s Benderom i nakon tih razgovora i Bender i sam Phoenix izrazili su veliku želju za nastupom Dragana u hrvatskoj reprezentaciji. Zaista su odreagirali na maksimalno korektan način", izjavio je izbornik Petrović i pojasnio u kakvoj ulozi vidi Bendera:

"Zadovoljstvo će biti imati ga i na poziciji ''četvorke'' zajedno sa Šarićem. Osobno sam strašno zadovoljan s ovim raspletom situacije vezano za Bendera".

Bender je na prošlogodišnjem draftu izabran kao četvrti i tako postao najviše pozicionirani Hrvat ikad, a ovoga ljeta s nestrpljenjem iščekuje svoj debi za seniorsku reprezentaciju.

U svojoj prvoj NBA sezoni Bender je u 43 utakmice prosječno postizao 3,4 koša uz 2,4 skoka za 13,3 minuta provedenih na parketu.