Čapljina u dramatičnoj utakmici savladal Zrinjski rezultatom 80:77

Trojkom Jovana Zdravkovića sa zvukom sirene Čapljina je pobijedila večeras jako nezgodnu momčad Zrinjskog HT Mostar. Krajnji rezultat bio je 80:77 za Čapljinu, što je na kraju izazvalo buru oduševljenja na parketu i tribinama čapljinske športske dvorane.

Pobjedničkom trojkom u junaka se utakmice prometnuo Jovan Zdravković ali i ostali su igrači večeras dali svoj maksimum, pa je konačna pobjeda više nego zaslužena.

Čapljina je krenula jako dobro i povela 5:0 a onda je stala pa Zrinjski postiže 15 pogodaka zaredom i dolazi do osjetnije prednosti. Ipak, čapljinski košarkaši uspijevaju stići prednost te prva četvrtina završava 21:21. I do kraja prvog poluvremena obje su se momčadi izmjenjivale u vodstvu a na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Zrinjskog 43:42.

U trećoj četvrtini Čapljina ubacuje u brzinu više i dolazi do prednosti od 7 koševa i tada se mislilo da će to biti rutinska i uvjerljiva pobjeda domaće Čapljine. Na kraju je ipak bilo neizvjesno do zadnje sekunde kada Zdravković pogađa sa skoro 8 metara za veliko slavlje domaćih igrača i cijele dvorane.

Košarkaši Zrinjskog preko slobodnih bacanja tri sekunde prije kraja došli su do 77:77 a onda su čapljinci odigrali brzi napad i prijenos lopte do spretnog Zdravkovića  koji Čapljini produžava nadu u ovom doigravanju za prvaka BIH.

Najefikasniji u redovima Čapljine bio je Ivan Baković sa 26 poena a slijede Jozo Brkić 13, Vladimir Radovanović 12, Mile Galić 8, Marko Jagodić, Samir Lerić i Jovan Zdravković po 6 te Dalibor Opančar sa 3 postignuta koša.

Kod Zrinjskog najviše je zabio Mladen Gligora 21 a slijede Krunoslav Rimac 14, Tomislav Ramljak 12, Luka Klarica 8...

ČAportal