FOTO/VIDEO  Budući prvi pick NBA drafta ozlijedio se u prvih 30 sekundi utakmice

NBA draft, ozljeda igrača, Duke, NCAA liga
Nakon svega 30 sekundi igre u prvom poluvremenu ozlijedio se budući prvi pick na NBA draftu predstojećeg ljeta - Zion Williamson. Ozlijedio se u utakmici svog Dukea i Sjeverne Karoline.

U pokušaju da se eksplozivno okrene s lijeve na desnu stranu stopalo Ziona Williamsona doslovno je probilo tenisicu, ili kako su Amerikanci to opisali: "tenisica je eksplodirala". Cijelo stopalo je izbilo kroz vanjski dio lijeve tenisice, te je Zion pritom proklizao i ozlijedio desno koljeno.

Nakon utakmice trener Dukea Mike Krzyzewski rekao je da riječ o istegnuću ligamenata u koljenu, ali da je isto stabilno. Treba pričekati detaljne nalaze da bi se utvrdilo koliko će izbivati s parketa, ali s obzirom da je samostalno napustio parket, ne treba očekivati predugu stanku.

Riječi podrške i želje za što bržim oporavkom uputili su LeBron James, Isaiah Thomas, Trae Young, pa čak i bivši predsjednik SAD-a - Barack Obama.

Ziona Williamsona uspoređuju s trenutno najboljim košarkašem svijeta LeBronom Jamesom, te mnogi vjeruju da nitko od ulaska LBJ-a u NBA ligu nije imao toliki "hype" oko sebe. Williamson će sigurno biti prvi pick nadolazećeg drafta, a prema prvim projekcijama američkih stručnjaka koji prate NBA, najveće šanse trenutno da ga dovede imaju New York Knicksi, najlošija momčad lige.