Braća Zubac: Mladi Čitlučani velike nade Cibone

Ivica Zubac, Antonio Zubac, kosarka, Cibona, Ivica Zubac, Hrvatska, Ivica Zubac, Cibona, KK Cedevita, Ivica Zubac, NBA draft, Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, košarkaš, Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Lakersi
...sportske karijere. Brotnjo je oduvijek bilo rasadnik sportskih talenata, a tim putem krenuli su i braća Zubac, Ivica (16) i Antonio (14), mladi košarkaši koji s dosta uspjeha brane boje omladinskih selekcija zagrebačke Cibone...

Iako tek na početku svoje sportske priče u kojoj im slijedi mnogo truda, odricanja i napornih treninga kako bi ostvarili svoje snove i očekivanja, mladi Čitlučani već sada slove kao ponajveći talenti s ovih prostora.

U svom današnjem broju '24sata' donosi priču o ovoj dvojici mladih košarkaša hercegovačkih korijena. Novinara je posebno impresionirala veličina stopala čitlučke braće: šesnaestogodišnji Ivica je visok 212 centimetara i nosi broj 55, a dvije godine mlađi Antonio je 201 cm visok i nosi broj 53.

- Ivica se od djetinjstva isticao, bio je za glavu viši od vršnjaka, zato smo ga u školu poslali sa starijima, kaže otac Ivan, i sam 'gorostas' od 201 cm.

- Nekad smo im cipele kupovali u Njemačkoj, a sad na internetu. Čak i nisu toliko skupe, ali vjerujte, kad konačno pronađete broj, ne pitate za cijenu, govori i mama Dijana, sa 189 cm i sama veoma visoka za ženski spol.

No, osim broja obuće i visine, braća Zubac se među vršnjacima ističu i po visokim sportskim ambicijama i mogućnostima. Antonio još gradi svoj put kroz Cibonine omladinske kategorije, ali 16-godišnji Ivica polako kuca na vrata seniorskog tima. Hrvatski je U16 reprezentativac i ima ambicije postati Cibonin prvotimac te jednog dana napraviti veliku košarkašku karijeru.

- Bila bi mi čast zaigrati za Cibonin prvi tim. To mi je velika želja. Kasnije bih volio igrati i u Euroligi, poželio je nedavno, na službenom predstavljanju mladih Ciboninih nada Ivica, kojem je uzor NBA legenda Tim Duncan, s kojim dijeli i sličan stil igre. Sa 16 godina, 'cijeli svijet' je pred njime, a njemu preostaje samo ostati 'na zemlji' i uporno slijediti svoj san. A bratu Antoniju njegove korake. Dobro je imati nekog da ti 'ugazi' put...

Sportska kladionica Premier