Boris Lalović: Ukoliko Zrinjski bude imao ambicija spreman sam ostati

Zrinjski je samo koš razlika djelila od Lige za prvaka, a da nije bilo Borisa Lalovića teško bi se izborio opstanak u društvu najboljih. Osim što je držao Zrinjski cijelu sezonu, Lalović je i jedan od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš ovogodišnje lige.

Evo sezona je za Zrinjski završena, kako je ocjenjuješ?

Sezona je gotova, ali ostaje žal što se nismo plasirali u Ligu za prvaka, premda nam to nije bio primarni cilj nego opstanak u ligi. Bili smo u jednoj teškoj situaciji, skoro i pred ispadanje iz lige. Na kraju smo se digli i završili sezonu sa omjerom 11 pobjeda i 11 poraza, i ostaje žal što nas je koš razlika udaljila od Lige za prvaka. Kada se sve sabere i oduzme ipak je ovo jedna uspješna sezona za Zrinjski.

Statistika, ali i igre na terenu kažu da nije bilo tebe Zrinjski bi bio siguran putnik u niži rang?

Statistika govori jedno, ali na terenu je veliki udio čitave ekipe zaslužan za opstanak, kao i ljudi iz kluba koji su dosta toga dobrog uradili da se osigura opstanak. Moje mišljenje je da je osim mene presudan faktor bio Ivica Petrić koji je naprosto eksplodirao u drugom dijelu sezone i tako se na najbolji mogući vratio u košarku. To je igrač koji je donosio stabilnost na cijelom terenu i na kraju je ispalo sve kako treba uz tu nesretnu koš razliku koja nas je odvojila od doigravanja. Ja još mogu reći da se nadam da će u budućnosti Zrinjski krenuti na vrijeme sa pripremama i sa slaganjem ekipe i tako konačno pobjeći od borbe za opstanak. Mislim da ovaj grad i košarkaška publika u njemu konačno zaslužuju jedan iskorak od ove borbe za opstanak. Ovaj puta na tom putu nam je stajao nesretni poraz Varde od Radnika u Višegradu, ali što je tu ne može se iz ove kože.

Sada navijače Zrinjskog zanimaju tvoji planovi, kakve su mogućnosti ostanka u Zrinjskom?

Ova sezona je završila prerano za mene i do slijedeće sezone ima još preko pet mjeseci rano je o tome govoriti. Ja ću ostati u kontaktu sa ljudima u klubu, već sam dvije sezone u Zrinjskom, imam tu mnogo prijatelja i naravno da ću o tome razmisliti.

Sve je to u redu, ali kakve su tvoje osobne želje?

Ja sam i na kraju prošle sezone u pregovorima sa ljudima iz kluba izrazio želju da ostanem u Zrinjskom i ako bude mogućnosti i želje ja sam spreman ostati u Zrinjskom. Ja ne bježim od te opcije, ovdje se izvrsno osjećam, svi su me odlično prihvatili i ukoliko bude nekih ciljeva za nešto više ja sam spreman i dalje igrati za Zrinjski. Da vam pravo kažem ja sam se već umorio od borbe za opstanak i ovome gradu treba momčad koja će se boriti za sami vrh u domaćoj košarci.

hercegovina.info