Bojan će biti briljantan ne bude li glupavih mušica

U dosadašnjim utakmicama Topa 16 Eurolige Cibona je padala u drugom poluvremenu. Ovaj put imala je raspoloženog Bojana Bogdanovića, koji je u tom razdoblju zabio pet od svojih šest trica, i to bez promašaja.
- Još na početku sezone govorio sam da ćemo rasti koliko budu rasli mladi igrači - podsjetio je Velimir Perasović misleći prije svih na Bogdanovića, Radoševića i Zubčića, ali i na Jamonta Gordona, koji će za dva tjedna napuniti tek 23 godine.
- Bojan mi se jako sviđa. Stalno želi napredovati i učiti. Ne bude li glupih mušica, u budućnosti će biti nositelj igre i u reprezentaciji.
Svjestan je toga i 20-godišnji Mostarac. Kaže da je, zahvaljujući Perasu, puno bolji i kompletniji igrač nego na početku sezone.
- Kad sam došao, bio sam puno bolji napadač, a obranu baš i nisam igrao jer sam bio dominantan u mlađim kategorijama. Zabio bih 20, pa bih se u obrani mogao 'šlepati’. A kod Perasovića dobiješ minutažu samo ako igraš obranu, pa sam morao i to početi - objašnjava Bojan, koji je u prvoj fazi Eurolige imao prosjek od 5,9 koševa i 2,1 skoka, a u drugoj ih je povećao na čak 12,6 koševa i 4,4 skoka.
Još da smiri ruku s linije slobodnih bacanja, brzo će ga Real poželjeti vratiti u Madrid.

24sata.hr