FOTO/VIDEO  Bojan Bogdanović: Želim svoje iskustvo i radne navike prenijeti na djecu

košarkaški kamp Bojan Bogdanović

... danas je Bojan Bogdanović otvorio košarkaški kamp. Nakon otvaranja kampa Bojan Bogdanović se obratio okupljenim novinarima.

- Kamp je nastao sasvim spontano. U razgovoru sa trenerima koji me vode praktično kroz čitav život, pa i dan danas, a koji će trenirati ovu djecu došli smo na ideju da osnujemo kamp i da pokušamo nešto pružiti i nešto vratiti ovoj djeci jer kada sam ja počinjao igrati košarku ovoga u gradu nije bilo i ja se nadam da je ovo tek prva godina od mnogo njih što ću pokušati pokrenuti u ovom gradu što se tiče košarke.

- Kamp traje tri dana i mislim da je to kratak period za ono što bi mi mogli i što bi voljeli da pokažemo djeci, ali mislim uz moje iskustvo, ali i iskustvo ovih trenera koji mene vode kroz cijelu karijeru, pokušati im usaditi neke radne navike i neka iskustva. Sve su to djeca od 12 do 14 godina, ali barem da se s nekim iskustvom vrate u svoje klubove i da im pokušamo prenijeti neko naše košarkaško znanje.

- Ovo je prvi kamp, a ja ću pokušati svake godine kada sam slobodan nešto novo napraviti. Tek su počeci, ali možda jednog dana napravim neku svoju akademiju. Sve su to za sada moje zamisli, ali i sve je to za sada daleko.

- Dosta je bilo nagovora da radimo ovaj kamp u nekim drugim gradovima, prvenstveno malo sam se kolebao jer i sami znamo da u Mostaru nema puno vanjskih košarkaških terena da su u zdravom stanju. Ja sam isključivo želio, pošto je prvi, da se održava tu u Mostaru, a za naredne godine vidjet ćemo.

Cijeli razgovor možete pogledati u našem Video prilogu:

HERCEGOVINA.info