Bojan Bogdanović: 'Prezadovoljan sam, nadam se da ću i ja zaigrati za NJ Netse'

 Bojan Bogdanović

Zadovoljan sam, ma prezadovoljan. Nije moglo bolje, rekao je Bojan Bogdanović (22), prvi izbor druge runde NBA drafta (izbora novih košarkaša u ligi). Miami Heat odabrao je hrvatskog reprezentativca i dojučerašnjeg igrača Cibone, Odmah su ga mijenjali te je Bojan preko Minnesote stigao u New Jersey, u momčad Netsa.

- Tu je igrao Dražen Petrović, moj košarkaški idol, igrač koji je prokrčio put ostalim Europljanima u NBA ligi. Traga je u klubu ostavio i moj prijatelj Zoran Planinić, a nadam se da ću i ja jednog dana zaigrati za Netse - pričao je Bojan kojeg smo ‘uhvatili' u popodnevnoj šetnji New Yorkom. No sigurno je kako neće odmah u NBA ligu. Prije nekoliko tjedana potpisao je ugovor s turskim Fenerbahčeom, te će još neko vrijeme ostati u Europi.

- Čuo sam se s ljudima iz Netsa, predstavljanje će biti u ponedjeljak. I oni su zadovoljni, ‘ciljali' su baš mene na draftu, no svjesni su da neću odmah u NBA ligu - kaže Bojan i otkriva planove:

- Odradit ću sigurno dvije godine ugovora s Fenerbahčeom, a onda ćemo vidjeti. Želim igrati u Europi, još napredovati, ima vremena za NBA...

izvor: 24sata.hr