Bojan Bogdanović: Plemić na krovu Europe

Dokaz toj činjenici je izbor u najbolju petorku netom završenog Europskog prvenstva u Sloveniji. Cijela priča je počela u Mostaru i Zrinjskom. Bojan je kao i velika većina njegovih vršnjaka počeo trenirati nogomet, a onda je uz blagu asistenciju oca odlučio preći u košarku. Za samo tri godine bavljenja košarkom bio je kapetan mlađih selekcija Hrvatske reprezentacije i jedan od nositelja igre tada za naše prilike jakog HKK Zrinjski pod palicom trenera Zelenike. Upravo je ovaj mladi stručnjak na klupi Plemića prepoznao Bojana i dao mu veliku minutažu usprkos njegovoj mladosti i neiskustvu.

Dobre partije u dresu Zrinjskog i reprezentacije Hrvatske nisu ostale nezapažene i mladi Bojan dobija poziv od Reala koji se ne odbija. Lijepo su tada zvučali naslovi u medijima: Plemić na kraljvskom dvoru, a Bojana su navijači Zrinjskog proglasili najboljim sportašem iz športske obitelji Zrinjski, te mu dodijeli pokal Zrinjski.info.

Bojan je u Realu prvo nastupao za njihovu drugu momčad, a kada je dobio prigodu u prvoj nije se baš snašao, te je otišao na posudbu u Murciu. Uslijedio je odlazak u Cibonu gdje Bojan preuzima mjesto lidera u momčadi, a svojim odličnim igrama opet privlači pozornost velikih europskih klubova. Trenutno je član turskog Fenerbahçea, a sve je izglednije da će mladi košarkaški as svoju karijeru nastaviti u NBA najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Još dugo ćemo slušati i pisati priče o Bojanu jer tek su mu 24. godine i pred njim je još sjajnija košarkaška zvijezda. Ponosni smo na Bojana koji je počeo u Zrinjskom, i danas slobodno možemo napisati Plemić na krovu Europe.

HERCEGOVINA.info