Bojan Bogdanović odbio Fenerbahčeovu ponudu za produženjem ugovora

U ljetu koje je iza nas puno se stvari promijenilo u životu Bojana Bogdanovića. Želja Brooklyn Netsa da ga dovedu u svoju potencijalno šampionsku momčad i sjajne partije na Europskom prvenstvu u Sloveniji prometnule su 24-godišnjeg Mostarca u jednog od najtraženijih igrača u Europi.

Dolazak Želimira Obradovića za kormilo turskog Euroligaša prevagnulo je na stranu ostanka u Europi. Pritom je pomogla i činjenica da bi veliki dio odštete za odlazak u Brooklyn Netse morao platiti sam. Bogdanović je odlučio odraditi ugovor do kraja, a on istječe s posljednjim danom sezone 2013/14.

Fenerbahče je Bogdanoviću ponudio produženje pod još boljim financijskim uvjetima, ali i dalje inzistirao na visokoj odšteti za eventualni odlazak u NBA. Hrvatski reprezentativac očito je odlučan u namjeri da narednog ljeta preseli u NBA i odbio je Fenerovu ponudu.

Na taj način narednog ljeta bit će slobodan potpisati ugovor s Netsima bez ikakve odštete. Naravno, na isti način moći će potpisati i za neki drugi europski klub, ali čini se da je najbolji hrvatski košarkaš odlučan u namjeri da raskoš svog talenta potvrdi i u najjačoj ligi svijeta.

Piše:
Bernard Jurišić

hrsport.net