Bojan Bogdanović: 'Ne znam koja će biti odluka, ali daj Bože da bude Split'

Bojan Bogdanović, kvalifikacije za Olimpijske igre, Hrvatska košarkaška reprezentacija

U srpnju će se igrati četiri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre  na kojima će sudjelovati po šest reprezentacija. Među njima  će biti i reprezentacija Hrvatske koja će pokušati izboriti odlazak u Tokijo. Kvalifikacije je za Sportske novosti najavio Bojan Bogdanović.

"Imamo to iskustvo, mislim na ovu generaciju, igranja kvalifikacija u Torinu, iz kojih smo pronašli put u Rio. I imat ćemo šansu, možda i dobru šansu nakon svega. Međutim, koja nas god skupina zapadne, neće to biti lak posao. Ne treba zaboraviti da su u kvalifikacijama ostale samo europske reprezentacije i jedna Kanada koja će biti kompletna sa svim NBA igračima. Tko god prođe kroz ove kvalifikacije, u Tokiju će se boriti za medalju", rekao je Bogdanović pa komentirao da će Hrvatska biti među zemljama koje će ugostiti kvalifikacije. Može netko govoriti da bi u tom slučaju na nama bio veći pritisak, ali ja mislim da bi nam to bila prednost. Doduše, igrali smo i 2015. uvodnu skupinu Eurobasketa kod kuće pa nismo baš najbolje reagirali. Biti domaćin je ipak prednost i nadam se da će nam FIBA dodijeliti domaćinstvo."

Hrvatska bi te utakmice trebala ugostiti u Splitu.

"Evo, sada je u Splitu gostovala i nogometna reprezentacija, ugođaj je bio fantastičan. Split je također jedan od gradova u kojima reprezentacija dugo nije igrala. Ja, recimo, nikad nisam u dresu Hrvatske igrao u Splitu. Split je zaslužio domaćinstvo na jednom takvom turniru, a i Hercegovina je blizu, doći će puno ljudi. Kažem, ne znam koja će biti odluka, ali daj Bože da bude Split", rekao je Bogdanović.