Blamaža Srba na Eurobasketu, Španjolci su imali i 40 razlike

Kamere su zumirale Dušana Ivkovića. Srpski izbornik izgledao je kao da su mu potonule sve lađe. Srbija je u prvoj četvrtini ubacila pet koševa, Španjolska je na poluvremenu imala 25 koševa razlike (48-23).

Aktualni europski prvaci razbili su Srbiju u četvrtfinalu Eurobasketa. Španjolska je slavila 90-60 i plasirala se među četiri najbolje reprezentacije na Eurobasketu.

Španjolci su u posljednjem kolu drugog kruga izgubili od Italije i tako "izabrali" protivnika u četvrtfinalu. Umjesto Litve protiv koje bi igrali da su dobili Italiju, Španjolci su za polufinale igrali protiv Srbije.

- "Namještaljka! Sramota!" - vrištali su naslovi u srpskim medijima koji su već bili spremni na utakmicu protiv Talijana.

Srpski mediji ponadali su se da će španjolski poraz od Italije u igračima izazvati dodatni poticaj, ali to nije baš tako izgledalo na parketu. Španjolci su u trećoj četvrtini imali nevjerojatnih 40 koševa razlike, Srbija je bila u raspadu...

- Pa dobro, što vam je! Igrajte malo! - vikao je Ivković na svoje igrače.

Nije pomoglo. Španjolci su na kraju slavili 30 koševa razlike, a Srbija ide u razigravanje od 5. do 8. mjesta.

Kod Španjolske sve je štimalo od prve minute. Razigrani su bili Rodriguez i Fernandez, prvi je utakmicu završio s 22 koša, drugi s 19 koševa. Kod Srbije su samo dva igrača imala preko 10 koševa, Katić i Andjušić zabili su po 11....

Srbi su bijesni: "Namještaljka! Španjolci su pustili Talijanima"
Eurobasket, četvrtfinale:

Španjolska - Srbija 90-60

24sata.hr