FOTO  BiH poražena od Crne Gore u trening utakmici pred Europsko prvenstvo

Bosna i Hercegovina, Crna Gora zemlja, Mostar, kosarka

BiH je odlično otvorila meč, poveli sa 14:2, ali se gosti nisu predavali. Iako su izabranici Borisa Džidića imali prednost sve do sredine posljednje četvrtine, Crnogorci su držali priključak i od 36. minuta prešli u vođstvo.

Do kraja utakmice igralo se u egalu, a gosti do pobjede stižu serijom poena u posljednjem minutu meča.

Pune tribine dvorane Bijeli brijeg nagradile su aplauzom naše Zmajeve, koji su pokazali kvalitet i nagovijestili da će na Eurobasketu u Slovačkoj predstavljati ozbiljnog rivala i za najjače ekipe.

U odnosu na utakmice u Sloveniji, bh. juniori su pokazali zavidan napredak u igri, naročito u segmentu odbrane, što najbolje pokazuje rezultat prve četvrtine.

Odsustvo glavnih igrača u generaciji, naši mladi momci nadomijestili su sjajnom defanzivom, te timskim duhom, koji je tokom čitavog susreta bio vidljiv na terenu.

Danas je u Mostaru na programu druga utakmica između istih rivala, koja će biti zatvorenog tipa, a već u subotu naši juniori putuju u Tivat, gdje će odigrati nove trening mečeve protiv Crne Gore i Turske.

BOSNA I HERCEGOVINA - CRNA GORA 65:72 (14:3, 17:23, 19:22, 15:24)

BOSNA I HERCEGOVINA: Alikadić 10, Soldo 5, Begić 2, Čerkezović 5, Pajić 2, Barukčija, Savić, Mirković 11, Ilić, Janković 11, Adžić 15, Kamenjaš 4.