Barać pojačava hrvatsku koloniju u Istanbulu

Barać će za Efes potpisati ugovor na tri sezone, financijski detalji još nisu poznati, no da će transfer biti bogat potvrđuje i odšteta koju će Turci morati uplatiti Caji Laboral kako bi ona raskinula ugovor s hrvatskim reprezentativcem. Podsjećamo, Caja je vezala Baraća do ljeta 2015. godine, no sada će ga morati pustiti, a "duševnu bol" ublažit će s čak milijun eura.

Vjerojatno Efes ništa manje neće platiti samog igrača koji je odlučio promijeniti sredinu nakon što je tri sezone igrao za istu momčad, u koju je ukomponiran 2008. nakon povratka s posudbe iz Pamese.

Bilo je skoro izvjesno da će Barać otići iz Vitorije, no opcija je bila NBA liga. Indiana Pacersi su željeli dovesti igrača kojeg su draftirali 2007. godine i Širokobriježanin nije skrivao da bi se volio okušati u NBA ligi, no sve izgledniji lockout u NBA ponukao ga je da potraži drugu opciju.

Iako će s turskim gigantom potpisati na tri godine u ugovoru će, piše El Correo, biti stavka po kojoj Barać može otići u NBA ligu, a ako se to dogodi i Caja Laboral će zaraditi na ime provizije.

Da je Baraćev prelazak u Efes više nego izvjestan potvrđuje i to što u Caji već traže zamjenu. Prvi na listi želja je 23-godišnji 211 cm visoki Australac Andrew Ogilvy. Australski reprezentativac prošlu sezonu odigrao je u turskom Bešiktašu uz solidne brojke (13 poena, 6 skokova) i s istanbulskim klubom još je pod ugovorom, pa će Caja, ako ga privoli u svoje redove, za njega morati platiti odštetu.

Kosarka.org