Ante Žižić je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa Boston Celticsima

Ante Žižić, KK Cibona, košarkaš, Ante Žižić, NBA draft, nba, Brigada kralja Tomislava, Ante Žižić, NBA draft
Boston je vijest o potpisu ugovora sa Žižićem i Jaysonom Tatumom, ovogodišnjim trećim izborom na draftu, objavio na svojoj službenoj stranici.

Žižić je prošlu sezonu započeo u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio najbolji igrač hrvatskog doprvaka s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige. U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom 20-godišnji centar skupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi, u kojoj je Darušafaka poražena tek u petom dvoboju četvrtfinala protiv Real Madrida. Stasiti 211 cm visoki centar je u Euroligi imao prosjek od 9 koševa i 6,7 skokova uz 65 % šuta iz igre.

Žižić je zbog angažmana u Bostonu otkazao nastup za reprezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem Eurobasketu i s budućim se suigračima priprema za skorašnje nastupe u NBA Ljetnoj ligi, u čemu će imati i pomoć hrvatskog trenera Darija Gjergje, koji je ove sezone po drugi put izabran za najboljeg trenera u Belgiji.

"Trebam još dosta toga naučiti, prilagoditi se na nova pravila. Naravno, želim nastaviti napredovati. Tek mi je 20 godina i vjerujem da mogu unaprijediti svaki detalj u svojoj igri. Radim svaki dan po nekoliko sati, pogotovo sada kada sam stigao u Boston, i uživam u tome", izjavio je Žižić tijekom priprema za nastup u Ljetnoj ligi.