Američki košarkaški portal SB Nation izdvojio četiri košarkaške nacije

Bojan Bogdanović, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, kosarka, kosarka, Fenerbahce Ulker, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Damir Markota, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Bojan Bogdanović, nba, Fenerbahçe, Euroliga Top 16, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Top 16 Euroliga, kosarka, NBA liga , Bojan Bogdanović, HKK Zrinjski, Bojan Bogdanović, NBA liga , Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, NBA liga , kosarka, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, izbornik Jasmin Repeša, Hrvatska košarkaška reprezentacija, pobjeda košarkaša, SP u košarci, hrvatski košarkaši, Hrvatska zemlja, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, nba, Mostar, Bojan Bogdanović, Igor Karačić, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Turska, kosarka, Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaši, kosarka, Hr
Spomenuti izvor je izdvojio četiri reprezentacije koje bi mogle ugroziti SAD, a među njih je uvrstio i Hrvatsku te pritom izostavio Španjolsku, Srbiju, Litvu, Grčku i Njemačku.

SB Nation okarakterizirao je Bojana Bogdanovića kao najveću zvijezdu ove momčadi koja je u Riju u prosjeku postizala 25.3 poena, četiri više od bilo kojeg drugog igrača na turniru. On će u Tokyju imati 31 i bit će u najboljim godinama za još jedan pokušaj ostvarivanja velikog rezultata na Igrama.

Do Japana će dodatno sazrijeti i sakupiti pregršt NBA iskustva Dario Šarić (22) i Mario Hezonja (21), koji će uz Bogdanovića biti glavni igrači naše reprezentacije. Šarić je već u Riju pokazao da je vrhunski igrač, te da samo treba nastaviti brusiti svoje kvalitete. A gdje bi to bolje mogao napraviti nego u NBA ligi koja je od Bogdanovića napravila pravu 'zvjerku'.

Hezonja je pak pokazao svoje šuterske sposobnosti i što je zastrašujuće to je tek početak našeg Dubrovčanina. Nakon četiri godine u NBA ligi on bi mogao postati i glavni šuter naše reprezentacije te bi s Bogdanovićem mogao ponuditi ono što trenutno imaju viceprvaci NBA lige Golden State Warriorsi u likovima Stepha Curryja i Klay Thompsona. Šarić bi u tom slučaju mogao biti hrvatski Draymond Green i 'velika trojka' je tu.

Osim spomenutih igrača nikako ne treba zaboraviti spomenuti Dragana Bendera (18), četvrtog picka ovoljetnog NBA drafta, te 19-godišnji centarski dvojac Ivica Zubac i Andrija Žižić. Svu trojicu ćemo gledati u NBA ligi ove sezone i bit će vrlo zanimljivo pratiti njihov napredak tijekom godina.

Od igrača koji možda odlaze istaknimo Roka Ukića i Krunu Simona koji bi u Tokyju imali po 35 godina. Njihovo iskustvo je neprocijenjivo i bez njih dvojice na onom kvalifikacijskom turniru u Torinu Hrvatska ne bi ni vidjela Rio. Sami će najbolje znati procijeniti što je najbolje za njih, a samim time i za Hrvatsku.

Samo se možemo nadati da neće biti ozljeda, otkaza i svađa u reprezentaciji koja ima ogroman potencijal!