Ivica nastupa na Sljemenu

Ivica Kostelić

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić sve je bliže konačnoj odluci o nastupanju u sljemenskoj slalomskoj utrci Snježna kraljica. Profesor se oporavio od operacije meniska desnog koljena i okončao rehabilitaciju u Daruvarskim toplicama, te već nekoliko dana aktivno trenira u svojoj tradicionalnoj bazi u Innerkremsu.

"Neću riskirati težu ozljedu, prioritet su Olimpijske igre u Vancouveru. Na Sljemenu ću nastupiti samo ako budem maksimalno spreman i zdrav", kategoričan je bio Ivica na upite o nastupanju u Zagrebu neposredno nakon operacije.

Kakva je situacija s koljenom danas, pitate se? Puno bolja. Direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek javnost je izvijestio kako je Ivičin nastup na Sljemenu za sada - neupitan.

"Ivica trenira već nekoliko dana, a jučer je započeo raditi pod punim opterećenjem. Odlično je odradio trening i na zaleđenoj stazi i njegov nastup na Sljemenu ne bi trebao biti upitan ukoliko ne dođe do nekih nepredvidivih okolnosti ili pogoršanja", rekao je Pavlek.

Ulaznice za utrke Snježne kraljice mogu se nabaviti u odabranim Vip centrima i poslovnicama Generalturista. Organizatori pozivaju sve Zagrepčane i njihove goste da u što većem broju dođu na veliku skijašku feštu u nedjelju 3. siječnja, uživaju u prekrasnom zimskom danu i bodre naše cure, ali i sve ostale skijašice. Start prve vožnje ženske utrke je u 9.45, druge u 12.30, a u 16.00 na rasporedu je humanitarna utrka skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legends" na kojoj uz ostale velike zvijezde skijaškog sporta nastupa i snježna kraljica, Janica Kostelić. U cijenu ulaznica ponovno je, uz prijevoz, koncerte i zabavu na Krumpirištu, uključena besplatna hrana i piće.

Došlo je, pak, do promjene izvođača na besplatnom koncertu nakon javnog izvlačenja startnih brojeva za utrku skijašica. Koncert počinje u 19.45 sati, a publiku će zabavljati Nina Badrić. Toni Cetinski, koji je inicijalno trebao nastupiti 3. siječnja koncert će održati na glavnom zagrebačkom trgu nakon Snježne kraljice, u petak 8. siječnja te će građani Zagreba i Hrvatske tako umjesto jednog dobiti dva besplatna koncerta najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. U utorak 5. siječnja nakon izvlačenja startnih brojeva za mušku utrku nastupit će legendarna disco-grupa „Earth Wind and Fire“, čiji su članovi dobitnici 10 Grammyja i 4 American Music Awardsa.

sportnet.hr