HŠK Zrinjski: Najoštrije osuđujemo ponašanje PU Tuzla prema našim navijačima Ultrasima

Stadion HŠK Zrinjski, Uprava HŠK Zrinjski, ultras mostar

1.Najoštrije osuđujemo način na koji su se prema našim navijačima,Ultrasima, odnosili pripadnici PU Tuzla a koji nisu mogli ili htjeli osigurati njihovu nazočnost na predmetnoj utakmici iako su doputovali iz Mostara nakon višesatnog putovanja i ako su uredno bili prijavljeni kako kod nadležnih PU tako i kod nadležnih tijela pri NS BIH.

Postavljamo pitanje da li nekome i kome smetaju HŠK Zrinjski i njegovi navijači Ultrasi pa se isključivo njima onemogućava nazočnost na gostujućim utakmicama dok druge navijačke skupine nemaju takvih problema.
Samo naivni ljudi mogu povjerovati u slučajnosti jer je dovoljno sjetiti se Foče ili gostovanja na Grbavici gdje su navijači došli tek krajem prvog poluvremena/ 42 minuti/ dok je znatnom broju navijača uskraćen dolazak na Stadion i to već na Bradini.

2.Zbog svega navedenog tražiti ćemo ultimativno od NS BIH od predsjednika gosp.Begića sazivanje sastanka na kojemu tražimo nazočnost i nadležnih institucija/Ministarstvo sigurnosti i sigurnosne agencije/ kako bi smo napokon dobili objašnjenje da li postoje sigurnosni uvjeti za gostovanje navijača u BIH jer bi u suprotnom svaka policijska uprava imala mogućnost da onemogući dolazak naših navijača na utakmice bez bilo kakvih pravih razloga pozivajući se na floskule poput „sigurnosni razlozi i sl".

Posebno tražimo bez obzira što se radilo o policijskoj zabrani aktivnije sudjelovanje NS BIH u koordinaciji prilikom gostovanja tako da bi se utakmice mogle igrati uz nazočnost navijača.

3.HŠK Zrinjski je bio u dilemi da li nastaviti utakmicu u Tuzli zbog nedolaska naših navijača ali smo prepoznali da bi to bila „voda na tuđi mlin" i sigurno bi bili kažnjeni oduzimanjem bodova i time doveli u pitanje borbu za ponovni naslov. Stoga ćemo poduzeti sve što je u našoj moći da osiguramo nazočnost naših navijača na svim našim utakmicama ali istovremeno ne uraditi ništa što bi bilo štetno za naš Klub i opet zajedno sa našim navijačima proslaviti naslov prvaka.

4.Što se tiče atmosfere na samom stadionu i oko njega ne znamo čime smo kao aktualni prvak i najuspješnija nogometna ekipa u povijesti Premijer lige BIH zaslužili takav doček,takvu atmosferu linča,netrpeljivosti što sa športom nema niti kakve veze.

HERCEGOVINA.info