Gruđani pobjednici 6. tradicionalnog međunarodnog nogometnog turnira “Herceg Bosna 2009.”

...iako se ranijih godina održavao u ljetnim mjesecima. Organizator turnira je Nogometni savez Zapadnohercegovačke županije. Upravo zbog nedostatka financijskih sredstava, turnir ovaj put nije bio međunarodni, a nastupile su samo četiri momčadi (ranijih godina igralo ih je više, od osam do šesnaest). Ustvari, ovaj put igrale su općinske reprezentacije Gruda, Posušja, Ljubuškoga i Širokog Brijega. Prvi dan turnira (ponedjeljak) igralo se na travnjaku SC-a “Josip Musa” na Mostarskom blatu, dok se finalni susret igrao na grudskoj Elić luci. U polufinalnim susretima Široki Brijeg pobijedio je vršnjake iz Ljubuškog (3:0), a Grude su savladale Posušje (6:2).

Nastupale nade

Nakon prvog dana priređen je domjenak za sve sudionike turnira, dok je nakon finalne utakmice i dodjele nagrada i priznanja najboljima u Grudama priređen svečani ručak za sve sudionike završnice turnira.

Spomenimo i to da su ranijih godina na turniru redovito nastupali mladi nogometaši iz Osijeka, Imotskog, Metkovića, Zadra, Zagreba, Livna, Mostara, Tomislavgrada... Mnogi od nogometaša koji su nastupali na ovom turniru sada su igrači seniorskih momčadi, primjerice Čulina (Rijeka) i Tomasov (Hajduk). Želja je organizatora da tako opet bude i sljedećih godina.

vl / grude-online.info