FOTO  Proglašeni najbolji sportaši Mostara za 2009

sportaš godine, Mostar

Najboljim sportašom  Mostara za 2009 proglašen je Franjo Zadro član judo kluba Borsa, dok je titulu u ženskoj konkurenciji zavrijedila je članica i trenerica taekwondo kluba Cro Star, Klaudija Marić. Zrinjski je najuspješniji sportski kolektiv grada, dok je strateg Plemića Dragan Jović proglašen za najboljeg u kategoriji trenera.

U ženskoj konkurenciji titulu sportskog kolektiva osvojila je HŽRK Katarina. Mladi rukometaši HMRK Zrinjski najbolji su juniorski sportski kolektiv u gradu. Franjo Džidić i Mirsad Pašić dobli su  nagradu za životno djelo, dok su posebnom nagradom podshumno nagrađeni  Ivan Ćubela, Bože Gagro,  Milan Šulenta i Ratimir Pika Suton.

Omer Omerović proglašen je najboljim sportskim djelatnikom za 2009.

Posebno priznanje za HUMANI GEST dobila je Ana Marija Gagro,  koja je nakon tragične prometne nesreće u kojoj su joj poginuli roditelji, donirala organe roditelja kako bi nekom podarila život.

Dodijeljeno je još nekoliko takozvanih "utješnih" nagrada, i ovaj puta su za razliku od predhodnih godina nisu se dodjeljivale po nagrade u svakoj konkurenciji.

hercegovina info/foto Ivan Ramić