FOTO  HAK Zrinjski na atletskom mitingu u Splitu

Međunarodni atletski miting Split 2010., koji je održan u subotu 28. kolovoza u Splitu na stadionu Poljud, poslužio je kao probno natjecanje za predstojeći Kup kontinenata koji će se sljedećeg vikenda 4. i 5. rujna održati na ovom istom stadionu.

Ovaj atletski događaj jedna je vrsta generalne probe za organizaciju, suce, mjerenje vremena i svega ostalog što je potrebno na jednom velikom svjetskom natjecanju kao što je Kup kontinenata.

Na mitingu je nastupilo stotinjak atletičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Irana, Srbije i Italije, a među njima i dva predstavnika HAK Zrinjski iz Mostara, Andrej Čuturić i Amel Sabljić, koji su nastupili u utrci na 100m i skoku u dalj.

U sjajnoj konkurenciji teško je bilo od naših atletičara očekivati rezultate koji bi ih svrstali u vrh, ipak treba napomenuti da je Amel Sabljić (koji je još junior) osobnim rekordom u utrci na 100m izborio 2 mjesto u svojoj skupini, a Andrej Čuturić (kojemu je ovo prvi nastup nakon višegodišnje stanke) u skoku u dalj zauzeo je 9 mjesto, te 4 mjesto u svojoj skupini na 100m.

Atletičari HAK Zrinjski imali su veliku podršku sa tribina od strane svojih mlađih kolega iz kluba, trenera i ostalih članova, a za sve nazočne je bilo posebno iskustvo biti dijelom ovakve atletske manifestacije organizirane na najvišoj svjetskoj razini.

Probno natjecanje Kupa kontinenata u atletici dostojna je uvertira za Kup kontinenata na kojem će 4. i 5. rujna na poljudskom stadionu na novouređenoj atletskoj stazi (radovi na obnovi vrijedni osam milijuna kuna) osvajači 51 olimpijske medalje i 136 medalja sa svjetskih prvenstava ponuditi pravi sportski spektakl.

zrinjski.info