Damir Zadro i Amina Kajtaz najbolji sportaši Mostara u 2013. godini

najbolji sportaši, Mostar
Zadro je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u Budimpeštu osvojio drugo mjesto, te prvo mjesto na Međunarodnom Venice kupu.

Plivačica Veleža Amina Kajtaz osvojila je zlato na zimskom državnom prvenstvu u disciplini 50m leđno, a na 100 metara drugo mjesto. Na ljetnom državnom prvenstvu postavila je dva državna rekorda u disciplinama 100 i 50m leđno.

Ocjenjivački žiri za najuspješniju žensku seniorsku ekipu proglasili su HŽRK 'Zrinjski', dok je za mušku seniorsku ekipu proglašena ekipa STK Mostar.

Najuspješniji trener Grada Mostara u 2013. godini je Željko Zadro iz Judo kluba Borsa, a najuspješniji sportski radnik Filip Garmaz (HMRK Zrinjski).

Za najbolje sportaše u konkurenciji 'juniori' proglašeni su Andrea Begić iz Taekwondo kluba Cro Star i Milan Kapor, član Kluba vodenih sportova Orka.

Najuspješnije mlade ekipe u 2013. godini su HŽRK Zrinjski i juniori HŠK Zrinjski.

Članica Taekwondo kluba Cro Star Dora Marušić najuspješnija je u kadetskoj konkurenciji u 2013. godini, dok je kod sportaša bolji od ostalih bio Petar Zadro iz Judo kluba Borsa.

U konkurenciji mlađih kadetkinja u 2013. godini najbolja je bila Mia Maksumić, članica Judo kluba Borsa. Kod mlađih kadeta titula najboljeg je pripala Ajdinu Muharemović iz Teniskog kluba Mostar.

Posebna priznanja sportašima i sportskim ekipama za ostvarena izuzetna dostignuća u 2013. godini uručena su Judo klubu Hercegovac, Karate klubu Mostar i Željku Zovki za doprinos u razvoju skijaškog sporta u Gradu Mostaru.

Priznanja za životno djelo dobili su Karlo Prskalo, Bruno Repar i Zvonimir Noka Serdarušić.

U sklopu večerašnje manifestacije koju je u Hotelu Ero organizirao Sportski savez Grada Mostara promovirana je knjiga „Mostarski dragulji II", autora Josipa Muselimovića.

Tekst i foto Pogled.ba