Čilić: Sanjam osvajanje Wimbledona

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, suspenzija, tenis
Novinar engleskog dnevnika nije, dakako, propustio u uvodu podsjetiti da Čiliću savjete povremeno daje i najveći hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević, pobjednik Wimbledona 2001. godine, u nezaboravnom finalu protiv Patricka Raftera. 

"U kontaktu sam s Goranom zadnjih nekoliko dana. Uvijek je dostupan, spreman pomoći", rekao je Čilić koji je ovaj tjedan zapeo u osmini finala turnira igranom u londonskom Queen's Clubu.

Independent podsjeća da je Čilić imao samo 12 godina u vrijeme Ivaniševićevog najvećeg uspjeha u karijeri.

"Sjećam se da sam gledao finale na televiziji. Bio sam u ljetnom teniskom kampu s još 15 ili 20 klinaca. Napravili smo sve da završimo trening na vrijeme kako bismo mogli gledati meč. Ulice su u cijeloj Hrvatskoj bile prazne u to vrijeme, a kad se Goran vratio u Split, dočekalo ga je 200.000 ljudi", prisjetio se Međugorac, prenosi Totalsport.

"Goran mi je bio uzor, kao i svim klincima koji su trenirali tenis, a Wimbledon je turnir koji sam tijekom odrastanja uvijek želio osvojiti. Goran je bio i u polufinalu US Opena, ali nigdje nije igrao kao u Wimbledonu. A kako nismo imali nijednog drugog tenisača dobrog poput njega, i meni je Wimbledon postao vrh planine."

"S Goranom sam puno radio na svom prvom servisu. Činjenica da s njim mogu pričati hrvatski pomaže, ali uz to, on vidi stvari koje drugi ne vide. Prošao je mnogo mečeva poput ovih kakve ja igram danas, zna kako je to biti igrač i to iskustvo može prenijeti i meni. Naravno, u komunikaciji je uvijek izravan, što je dobro kad me želi usmjeriti na pravi put."

Morao je Čilić odgovoriti i na pitanje o šansama da jednog dana osvoji Grand Slam turnir. Najveći je uspjeh dosad postigao na Australian Openu gdje je početkom ove godine dogurao do polufinala.

"Ima još dosta posla do Grand Slam naslova. Na temelju ovogodišnjeg iskustva iz Australije, znam koliko je napora potrebno da se dođe do polufinala. A rekao bih da je polufinale tek polovica puta do naslova."

O pripremama za nastup na Wimbledonu 12. svjetski tenisač kaže:

"Bio bih sretniji da sam dobio još koji meč u Queen's Clubu, ali bio je to moj prvi ovogodišnji turnir na travi. No, ostat ću u Londonu do Wimbledona tako da ću imati dosta vremena za treniranje."

Na kraju je Čilić progovorio i o svome rodnom Međugorju:

"Posjetitelji uvijek odlaze njihovim kućama, ispitujući ih svašta i oni nikoga ne odbijaju. Kad ih čujete kako pričaju, osjetite da postoji nešto u njima što ih vodi. Moja cijela obitelj živi u Međugorju i kad mi treba odmor i bijeg od svega, odlazim tamo. To nije često, ali nastojim otići kući svaka tri, četiri mjeseca. Radi se o tihom mjestu u kojem možete pronaći svoj mir. Tamo sam daleko od tenisa, tako da je to idealno mjesto za punjenje baterija."

brotnjo.info