Završen najmasoviniji sportski događaj grada Mostar

judo klub neretva, Judo, Judo klub Borsa, Borsa Open, Judo klub Borsa, Judo, Borsa Open, Judo, Borsa Open, Judo klub Borsa
... grada Mostara, okupio je preko tisuću uzvanika iz 30 zemalja svijeta, a da je dolazak zemalja zaista bio nemalih razmjera polučuje nam i činjenica da je na ovogodišnjem turniru nastup ubilježila i daleka Indija.

U sportskoj dvorani na "Bijelom Brijegu" osim osobite gužve i uzavrele atmosfere i susreta različitih kultura na jednom mjestu, mogle su se vidjeti atraktivne borbe natjecatelja koje u svom asortimanu posjeduju medalje sa Europskih prvenstava, Europskih kupova i drugih službenih natjecanja. Natjecanje se odvijalo u 4 uzrasne kategorije, a najatraktivnije borbe krenule su iza 16.00 sati u uzrastu do 18 godina.

"Borsa Open se s pravom smatra jednim od najvećih sportskih i turističkih potencijala BiH. Osim što je u Mostaru boravilo više od 1000 ljudi sa svih strana svijeta Grad Mostar je sigurno obogaćen jednom novom dimenzijom popularnosti kako u judo svijetu tako i općenito u sredinama, gradovima i zemljama odakle su nam sve gosti i dolazili. Jer današnja aktualnost društvenih mreža poput facebook-a, instagrama i sl. učinila je da se "Stari most" ili koje drugo obilježlje našeg grada pojavilo u gotovo svim zemljama Europe i svijeta. Nemožemo kriti zadovoljstvo što uz odlične rezultate koje postižemo diljem svijeta, naš grad, naš narod i državu možemo promovirati i na ovakav, direktniji način."

Borsa Open je postao simbol judo sporta na prostorima bivše države i šire regije, jer kako mnogi kažu ne pamti se bolje judo natjecanje na ovim prostorima.

Nakon natjecanja održan je i trening kamp. Na kampu je sudjelovalo oko 400 džudaša. Posljednji klub iz našeg grada otputovao je jutros (10.10.2017.) u 05.00 sati na zračnu luku u Zadar, odakle putuje za Nizozemsku, a riječ je o judo klubu "Veendam" iz Groningena koji se na Borsa Open-u predstavio sa 12 natjecatelja. Najavljuje dolazak i iduće godine i to u puno većem broju.