VIDEO  'U Sydneyju ćete gledati novog Cro Copa!'

Nakon što su ga mnogi već otpisali i pripisali ga za klasu 'staro željezo', Mirko Filipović pokušat će se u Sydneyju vratiti na stare staze slave.

Cro Cop je ovog puta ozbiljno shvatio što ga čeka u UFC-ovom kavezu 20. veljače i dvoboju s Benom Rothwellom. Zato je kao nikad do sada ranije otputovao na jedan meč. Dok se borio u Japanu znao je otići tjedan dana ranije, a sada je za privakavanje na australsku klimu uzeo gotovo dva tjedna.



Također, prije toga odradio je kvalitetne pripreme u Amsterdamu gdje je i sam rekao kako se na spariznima "borio za život".

"U Nizozemskoj sam se tukao s trojicom u ringu i bila je to borba na život ili smrt", rekao je tada Mirko, a zasluge za novu želju za borbom pripisao je novom treneru Ivanu Hyppolitu.

"Odradili smo stvarno naporne pripreme. Bilo koji borac koji dolazi trenirati u Amsterdam zna da se ovdje radi i preko sto posto. Na sparingu ti partneri dolaze da bi ti isprašili dupe, a upravo je to ono što Cro Copu treba", napomenuo je nizozemski majstor.



Iznimno je fokusuran na ovu borbu jer zna da mu je možda i jedna od najvažnijih u karijeri. Ponovno izgleda kao onaj stari - agresivan je, fizički odlično pripremljen. Rothwell je odličan borac, ali znam da ga Mirko svojom snagom i iskustvom može pobjediti".

Dvoboj je na rasporedu u subotu, a Mirko je za kraj još jedanput napomenuo svima: "Nemojte me podcijeniti!".

Net.hr