VIDEO  Kakav nokaut: Spektakularni Shogun novi UFC prvak!

Meč kojeg su više od pola godine čekali UFC fanovi napokon se odigrao na UFC 113 spektaklu. Jedan od najišćekivanijih revanša u UFC povijesti, između Brazilaca Lyota Machide i Maurija Rue Shoguna dobio je svoj nastavak. Prva borba završena je pomalo kontroverznom odlukom sudaca koji su nakon sjajnih pet rundi dali pobjedu prvaku Machidi, iako je pojas mogao otići i Rui.

Nova šansa stigla je u Montrealu. Dva najbolja poluteškaša svijeta krenula su žestoko. Shogun je u jednom napadu šakama uspio pogoditi Machidu, ali se ovaj uspio pribrati i nastaviti borbu. Novi napad došao je vrlo brzo i prvak je bio na podu. Shogun se bacio na Machidu i bombardirao ga udarcima, a kad je Machida stao s branjenjem i izgubio svijest sudac je prekinuo borbu.

Tako je veliki revanš trajao te tri i pol minute. Shogun je pokazao kako je vjerojatno zaslužio pojas i u listopadu, a sada je potpuno deklasirao velikog Machidu i uzeo mu pojas prvaka. Navijači su s velikim oduševljenjem pozdravili novog kralja poluteške kategorije koji ovaj put ništa nije prepustio slučaju te nije dozvolio da pobjednika odlučuju suci.

'Hvala vam svima', zahvaljivao se Shogun gromoglasnoj podršci gledatelja u Montrealu. 'Lyoto je veliki borac, no ovaj put sam ga iznenadio. Umjesto na udarce nogom, odlučio sam se raditi rukama i sretan sam što je upalilo', reako je na kraju meča presretni Brazilac.

Bio je to prvi poraz Lyota Machide u njegovoj MMA karijeri i sigurno smo više očekivali od vladara poluteške kategorije. No, ovo je očito godina kada pojasi odlaze u ruke izazivača. Podsjetimo, Frankie Edgar prošlog je mjeseca iznenađujuće uzeo naslov od B.J. Penna u lakoj kategoriji.

Nekadašnja zvijezda Pridea, Mauricio Rua Shogun pokazao je kako je trenutno najbolji MMA borac u poluteškoj kategoriji u svijetu, a UFC  zašto ga je doveo u najveću organizaciju slobodne borbe.

Glavni program:

Mauricio Rua pobijedio Lyota Machidu (nokaut)
Josh Koscheck pobijedio Paula Daleyja (jednoglasna odluka sudaca)
Jeremy Stephens pobijedio Sama Stouta (odluka sudaca)
Matt Mitrione pobijedio Kimba Slicea (tehnički nokaut)
Alan Belcher pobijedio Patricka Cotea (prekid nakon poluge)

Preliminarne borbe:

Joe Doerksen pobijedio Toma Lawlora (prekid nakon poluge)
Marcus Davis pobijedio Jonathana Gouleta (tehnički nokaut)
Johny Hendricks pobijedio TJ Granta (sudačka odluka)
Joey Beltran pobijedio Tima Haguae (jednoglasna odluka sudaca)
Mike Guymon pobijedio Yoshiyukija Yoshidu (jednoglasna odluka sudaca)
John Salter pobijedio Jasona MacDonalda (tehnički nokaut)