Veličanstven doček čitlučkim karatašicama

doček, Čitluk
...veličanstven doček za svoje karatašice Jelenu Pehar- Popović i Irenu Prgu.

Veliki uspjeh

Naime, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske na 45. karate prvenstvu Europe u ruskom olimpijskom gradu Sočiju, Jelena Pehar je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 53 kg. Taj njezin vrhunski uspjeh došao je nakon što se 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Jakarti okitila zlatnom medaljom u kategoriji juniorki do 54 kg. Na prvenstvu Europe u Rusiji nastupila je i Irena Prga (KK Hercegovina Čitluk), i to u kategoriji ml. seniorki do 68 kg, koja je također bila jako dobra, jer je tek u polufinalu poražena od ruske predstavnice i za dlaku joj je izmakla medalja. Stoga ne čudi što su Jelenu i Irenu dočekali i svi članovi i uprave KK Brotnjo i KK Hercegovina, predstavnici Općine, Sportskog saveza Brotnja, predsjednik, koji je i dopredsjednik Karate saveza BiH, njezini roditelji, prijatelji te brojni sponzori i donatori koji podržavaju rad klubova. Uspjeh tih dviju vrsnih čitlučkih karatašica još je značajniji kad se zna da je ostvaren u velikoj konkurenciji među čak 956 natjecatelja iz 44 europske zemlje. Kad su kroz špalir mladih karataša u dvoranu OŠ ušle Jelena Pehar i Irena Prga, mnoštvo ih je pozdravilo zasluženim dugotrajnim pljeskom.

Birane riječi

Potom su predsjednici tih dvaju klubova, Tihomir Ostojić i Pavo Zovko, biranim riječima pozdravili okupljeno mnoštvo te Jeleni i Ireni čestitali na uspjehu i zahvalili im što su na europskoj sportskoj sceni dostojanstveno predstavljale Hrvatsku, svoje klubove i dično ime svog rodnog Bronja.

Čestitajući Jeleni na uspjehu, njezina kolegica Irena Prga je kazala:

- Ja nisam baš imala sreće na ovom prvenstvu, ali bila mi je velika čast što sam otišla u Soči i predstavljala Hrvatsku, našu općinu i Brotnjo. Dala sam sve od sebe, dok je Jelena Pehar izjavila:

- Možda i dogodi se čudo. Potom je poručila kako se čuda ipak mogu dogoditi svakome u njegovu svakodnevnom životu :

- Postoje ljudi koji su bili uz mene i kada je bilo najteže, kada sam u sebe prestaneš vjerovati. Hvala mojoj dvojici trenera Žarku Planiniću i Bojanu Ubiparipu, koji su iz mene izvlačili neke snage, koje ni sama nisam znala da imam. Hvala i ostalima što su bili uz mene, počevši od mojih roditelja, brata, prijatelja iz razreda i svih vas što ste ovdje nazočni. Lijepo vas je vidjeti ovdje. Poznajem kolege iz reprezentacije i znam da nigdje nećete naći ovakvu potporu - kazala je Jelena Pehar, a potom je uslijedilo čestitke i fotografiranje te prigodno slavlje.

O tom što za nju znači najnoviji uspjeh u Sočiju , Jelena nam je na kraju kazala: - Prije svega, sam odlazak na prvenstvo znači mi jako puno, a osvojena medalja je nešto posebno. To nije samo metal, u nju je ugrađeno cijelo moje biće i preponosna sam što je držim oko vrata. Presretna sam. Nadam se novim uspjesima jer ću dati sve od sebe, kao što sam i do sada davala. Važno je uvijek biti svjestan toga da dosta toga još ne znamo. Treba biti otvoren prema drugim znanjima i napretku, jer se jedino tako možemo dalje razvijati i nastaviti s dobrim rezultatima.

Uspjeh Jelene Pehar, pa i Irene Prga, samo je još jedan dokaz kako broćanski kraj ima veliki potencijal u borilačkim sportovima, posebice u karateu. Za očekivati je kako će i u budućnosti ostvarivati dobre rezultate.

Vecernji.ba