Uspješn nastup Karate kluba Ljubuški na Tuzla Openu

Na turniru je u dva dana natjecanja nastupilo 1400 natjecatelja iz 95 klubova, 8 zemalja i 6 nacionalnih selekcija ( BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Pakistan ).


Ljubušku karate školu predstavljala su 4 natjecatelja, i u iznimno teškoj kategoriji osvojili 2 srebrne medalje:

Luka Mušan 2. mjesto u teškoj kategoriji juniora (+ 76 kg ). U kategoriji je nastupilo 22 natjecatelja A Luka je do finala ostvario 3 uvjerljive pobjede dok je u finalu poražen rezultatom 3 : 2.

Anton Ereš 2. mjesto u kategoriji Kadeti - 70 kg. U vrlo teškoj konkurenciji od 32 natjecatelja, s 4 pobjede stigao je do finala. Finalnu borbu odradio je s lakšom ozljedom desne noge pa je rezultat na kraju borbe bio 4:2 u korist protivnika.

Ivan Grbavac: u selekciji U-21 teška kategorija i Seniori - 84 kg. poražen u 3. kolu u obje kategorije. S četri pobjede i dva poraza ostao je bez medalje.

Ivan Nosić: u kategoriji juniori - 55 kg poražen je u drugom kolu od reprezentativca Srbije.

Treba naglasiti da je ovo jedan od najjačih  turnira u regiji, i  možemo biti vrlo zadovoljni rezultatom, jer je Karate klub Ljubuški  u ogledu  najboljim reprezentacijama i klubovima u regiji  u dva dana odradili ukupno 17 mečeva. Sa omjerom 12 pobjeda i 5 poraza.

Nastavak natjecanja slijedi za 6 dana u Međugorju na 2. Međugorje Openu.

ljportal