Uspješan nastup SKK Neretva na Ilidža Open 2015

karate, SKK Neretva, Delfina Tadić, Marin Brkić, Stela Brkić, Katarina Sušac

...Champion nastupila je i naša "Neretva" Mostar. Sudjelovalo je 740 natjecatelja iz 72 kluba iz šest zemalja: Srbije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i Bosne i Hercegovine. U program turnira uvrštene su sve kategorije od najmlađih do svih kategorija za seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. U okviru turnira održan je revijalni tromeč na kojem su nastupili natjecatelji reprezentacija Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji je poslužio reprezentacijama za provjeru forme pred Europsko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu od 18. do 22. ožujka 2015. godine.

Delfina Tadić koja je nedavno na europskom prvenstvu u Švicarskoj osvojila brončano odličje u juniorskoj konkurenciji danas je nastupila po prvi put u kategoriji do 21 godine i osvojila zlatno odličje u kategoriji do 61 kg. Zlatno odličje osvojila je i Katarina Sušac koja je također prvi put nastupila u juniorskoj konkurenciji u kategoriji -48 kg, Ante Matić u kategoriji kadeta - 63 kg također zlato, kao i Rebecca Primorac u kategoriji učenica. Srebrna odličja osvojili su Marin Brkić u kategoriji juniora -68 kg, Robin Medić u kategoriji -68 kg do 21 godine, te Mihaela Ladan u kategoriji učenica. Brončana odličja osvojili su Ante Nikolić u kategoriji do 21 godine - 60 kg, Goran Hrkać također do 21 godine u kategoriji -67 kg, koji je prvi put nastupio kao mlađi senior, Stela Brkić u kategoriji kadetkinja -47 kg za koje je tek nedavno počela nastupati, Nikolina Dujmović u kategoriji -54 kg kadetkinje , te Marko Lasić u kategoriji učenica.

Ovo je izuzetno dobar rezultat s obzirom na činjenicu da je veći broj natjecatelja bez obzira na to što još uvijek imaju pravo nastupa u mlađim uzrastima počeo sa nastupima u starijoj konkurenciji kako bi se na vrijeme pripremili za nastupajuće kvalifikacijske turnire za ulazak u reprezentaciju BiH.

Danas su u revijalnom dijelu turnira nastupili za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Iva Klepić, Ivona Ćavar, Marija Sušac, Damir Zadro, Marin Hrkać i Ivan Klepić u prijateljskim mečevima s reprezentacijom Mađarske i Crne Gore.

Natjecatelje je vodio izbornik Miroslav Klepić. Kao šef stručnog stožera "Neretve" čestitao je osvajačima medalja, a onima kojima to nije uspjelo zaželio više sreće drugi put. Također, istakao je da sve skupa od natjecatelja, trenera do članova uprave jako raduje povratak Brkića, Veselka, koji danas zbog bolesti nije nastupio, Marina i Stele u svoj matični klub "Neretvu" u kojem su i trenirali sve ove godine i u kojem su ostvarili svoje najbolje rezultate do sada. Zaželio im je još mnogo dobrih rezultata i ponovno osvajanje europskih i svjetskih medalja kao i ostalim članovima kluba.