FOTO  Uspješan nastup judaša Hercegovca u Podgorici

Judo klub Hercegovac, Podgorica

Na turniru je sudjelovalo 300 natjecatelja iz 4 zemlje (CG, BIH,ALB i MAK). Judaši mostarskog Hercegovca su se okitili s 18 medalja (8 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih), te s ovim rezultatima zauzeli 4. mjesto i osvojili pehar od ukupno 30 ekipa koliko je sudjelovalo na ovom turniru.
Osvajači zlatnih medalja: Mario Novak (U9), Lana Čović Stanić (U9),Nina Grubišić Čabo (U9), Ivano Đinkić (U9), Ivan Miličević (U9), Nina Artuković (U13), Lana Gačić (U13), Danica Jurić (juniorka)
Osvajači srebrenih medalja: Luka Bubalo (U9), Rino Vrljić (U9), Lana Artuković (U13), Nina Artuković (U15 nastup u starijem uzrastu), Ina Ravlić (U11)
Osvajači brončanih medalja: Andrea Kovač (U15), Anđela Jurić (dvije brončane U15 i U18), Lana Artuković (U15 nastup u starijem uzrastu), Danica Jurić (U 18), Lana Gačić (U13 nastup u dvije kategorije).
Za Hercegovac su po jednu pobjedu i jedan poraz upisali Tomislav Brkić, Bruno Marić i Bojan Gačić ali se ovaj put nisu popeli na pobjedničko postolje. Bez plasmana ovaj su put bili Nikola Blažević, David Senkić i Antonio Arapović.

„Od naših 20 natjecatelja plasirali smo se u 14 finala, i 8 puta izlazili kao pobjednici. Vrijedno je napomenuti da se se naši borci nekoliko puta međusobno sretali u finalnim borbama. Do kraja godine planiramo otići na još nekoliko turnira", priopćeno je iz Hercegovca.
Na turniru u Podgorici ekipu su vodili treneri Marko Zrimšek, Mile Brkić i Borna Grubišić.