UFC-ovom prvak Habib napustio konferenciju za medije jer ne želi suradnju s proizvođačem alkohola

Habibu Nurmagomedov, ufc, moskva
Konferenciju za medije, koja je trebala biti Habibov prvi javni nastup u njegovoj domovini nakon pobjede nad Dustinom Poirierom na UFC-u 242, organizirao je Gorilla Energy Drink, jedan od glavnih sponzora kralja lake kategorije i njegovih kolega.

Jako posjećen medijski događaj trebao je započeti u 11:00 sati, piše klix.ba.
 
Međutim, 40 minuta nakon zakazanog početka objavljeno je kako je sve otkazano zbog tehničkih problema, a kada su pojedini novinari napustili press salu, konačno su ugledali čovjeka kojeg su čekali i to kako napušta zgradu.

Habibov rođak Umar Nurmagomedov i član njegovog tima Tagir Ulanbekov su zatim stupili na pozornicu u njegovoj odsutnosti kako bi odgovarali na pitanja.
 
 
Razlog za brzi odlazak prvaka ostaje nejasan, ali ruski mediji navode kako je problem nastao jer je Habib morao sjediti na pozornici pored Igora Kima, šefa moskovske pivare, koja je i vlasnik brenda Gorilla Energy Drink. Naime, udruživanje Habiba s energetskim pićem nije u sukobu s njegovim uvjerenjima, ali jeste udruživanje s pivskom tvrtkom budući da je Nurmagomedov poznat kao pobožni musliman.


Organizatori događaja imali su drugačiju priču.
 
"Ima sastanak u Kremlju u sljedećih sat vremena", rekao je domaćin događaja Aleksandrer Zagorski.

Ipak, čini se kako je ova verzija na klimavim nogama budući da je jedan od Habibovih prijatelja objavio video njega kako trenira samo sat poslije iznenadnog odlaska.