FOTO  U proteklom mjesecu 20 zlata, 12 srebrenih i 9 brončanih medalja za judaše Hercegovca

U proteklom mjesecu 20 zlata, 12 srebrenih i 9 brončanih medalja za judaše Hercegovca

Sudjelovali su na četiri međunarodna turnira te se okitili 41 medaljom od kojih opet najviše zlatnih, njih čak 20, srebrenih medalja je bilo 12 a brončanih 9. Turniri na kojima su sudjelovali ovi mladi sportaši su Uskršnji turnir u Splitu, Memorijal Vinko Šamarlić u Sarajevu, Memorijal Mario Zebić u Kaštel Sućurcu i Top rankig Europa kup u Sarajevu.

Na Uskršnjem turniru natjecatelji iz najstarijeg mostarskog kluba osvojili su 6 zlata, 4 srebra i 7 bronci te su osvojili pehar za petu ekipu u ukupnom poretku.
Zlata: Nika Zovko, Gabrijela Raič, Lana Gačić, Mario Novak, Niko Novak i Bruno Tomić
Srebra: Marko Čerkuč, Laura Bošnjak, Rino Vrljić i Bruno Marić
Bronce: Liljana Džeba, Ena Vidovic, Anja Marić, David Senkić, Robert Anić ,Bojan Gačić i Gabrijela Raič (dupli start)
Na memorijalu Vinko Šamarlić nastupili su mahom početnici iz Hercegovca. Osvojeno je 5 medalja od čega 3 zlata i 2 srebra.
Zlatne medalje: Nina Vukičević, Nera Prce i Nikola Dankić
Srebrene medalje: Luka Vidačak i Lorena Vučić

Posljednji vikend u travnju donio je nastup u Kaštel Sućurcu na memorijalu Mario Zebić. Ujedno je ovo i najuspješniji turnir u proteklom mjesecu za judaše Hercegovca( čak 11 zlata, 6 srebara i 2. bronce. Također, Hercegovac je osvojio i pehar za četvrto mjesto ekipno od 31 ekipe iz sedam zemalja (CRO, BIH, ALB, SRB, CG, SLO, NED).
Zlata: Nera Prce, Nika Zovko, Gabrijela Raič, Bojan Gačić, Ivan Letica, Nina Grubisič Čabo, Mario Novak, Rino Vrljić, Ivano Đinkić, Lana Gačić (dva zlata; u -63 I +63kg)
Srebra: Ena Vidović, Bruno Marić, Lana Čović Stanić, Ina Ravlić, David Senkić, Ivan Miličević
Bronce,: Marko Čerkuč i Anja Marić

Osim Kaštel Sućurca isti dan je Danica Jurić, još uvijek juniorka nastupila na seniorskom Europa kupu koji je okupio jedne od najjačih judaša u Europi. Članica Hercegovca je ispala u prvom kolu od Mađarice Renate Lorinic. Ovo je idealan turnir za skupljanje iskustva za djevojku koja je tek zagazila u juniorski judo a na kraju je izgubila na bodove od starije i iskusnije protivnice te je uvelike popravila pristup borbi iz prijašnjeg seniorskog nastupa u Dubrovniku.

Do sada u 2017-oj godini ovaj mostarski judo klub nastupio je na 12 natjecanja te se okitio s čak 73 zlata, 34 srebra i 38 bronci.