FOTO  U proteklom mjesecu 20 zlata, 12 srebrenih i 9 brončanih medalja za judaše Hercegovca

Judo klub Hercegovac

Sudjelovali su na četiri međunarodna turnira te se okitili 41 medaljom od kojih opet najviše zlatnih, njih čak 20, srebrenih medalja je bilo 12 a brončanih 9. Turniri na kojima su sudjelovali ovi mladi sportaši su Uskršnji turnir u Splitu, Memorijal Vinko Šamarlić u Sarajevu, Memorijal Mario Zebić u Kaštel Sućurcu i Top rankig Europa kup u Sarajevu.

Na Uskršnjem turniru natjecatelji iz najstarijeg mostarskog kluba osvojili su 6 zlata, 4 srebra i 7 bronci te su osvojili pehar za petu ekipu u ukupnom poretku.
Zlata: Nika Zovko, Gabrijela Raič, Lana Gačić, Mario Novak, Niko Novak i Bruno Tomić
Srebra: Marko Čerkuč, Laura Bošnjak, Rino Vrljić i Bruno Marić
Bronce: Liljana Džeba, Ena Vidovic, Anja Marić, David Senkić, Robert Anić ,Bojan Gačić i Gabrijela Raič (dupli start)
Na memorijalu Vinko Šamarlić nastupili su mahom početnici iz Hercegovca. Osvojeno je 5 medalja od čega 3 zlata i 2 srebra.
Zlatne medalje: Nina Vukičević, Nera Prce i Nikola Dankić
Srebrene medalje: Luka Vidačak i Lorena Vučić

Posljednji vikend u travnju donio je nastup u Kaštel Sućurcu na memorijalu Mario Zebić. Ujedno je ovo i najuspješniji turnir u proteklom mjesecu za judaše Hercegovca( čak 11 zlata, 6 srebara i 2. bronce. Također, Hercegovac je osvojio i pehar za četvrto mjesto ekipno od 31 ekipe iz sedam zemalja (CRO, BIH, ALB, SRB, CG, SLO, NED).
Zlata: Nera Prce, Nika Zovko, Gabrijela Raič, Bojan Gačić, Ivan Letica, Nina Grubisič Čabo, Mario Novak, Rino Vrljić, Ivano Đinkić, Lana Gačić (dva zlata; u -63 I +63kg)
Srebra: Ena Vidović, Bruno Marić, Lana Čović Stanić, Ina Ravlić, David Senkić, Ivan Miličević
Bronce,: Marko Čerkuč i Anja Marić

Osim Kaštel Sućurca isti dan je Danica Jurić, još uvijek juniorka nastupila na seniorskom Europa kupu koji je okupio jedne od najjačih judaša u Europi. Članica Hercegovca je ispala u prvom kolu od Mađarice Renate Lorinic. Ovo je idealan turnir za skupljanje iskustva za djevojku koja je tek zagazila u juniorski judo a na kraju je izgubila na bodove od starije i iskusnije protivnice te je uvelike popravila pristup borbi iz prijašnjeg seniorskog nastupa u Dubrovniku.

Do sada u 2017-oj godini ovaj mostarski judo klub nastupio je na 12 natjecanja te se okitio s čak 73 zlata, 34 srebra i 38 bronci.