FOTO  Tri zlatna odličja sa Balkanskog judo prvenstva stižu u Hercegovinu

... Grčke, Bugarske, Srbije, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, mladi judisti iz Bosne i Hercegovine okitili su se sa jedanaest odličja. Od toga četiri odličja stižu Hercegovinu.

Dva zlatna odličja osvojila je Hercegovka iz Berkovića, članica istoimenog judo kluba Aleksandra Samardžić koja se natjecala u konkurenciji kadetkinja i juniorki u kategoriji do 63 kilograma gdje je osvojila prva mjesta u obje konkurencije.

Treće zlatno odličje u Hercegovinu donosi viceprvak Europe, Petar Zadro koji je zlato osvojio u kategoriji kadeta do 66 kilograma. Četvrto odličje, ali ovaj put brončano u Hercegovinu donosi Rijad Maksumić koji se natjecao u konkurenciji kadeta do 73 kilogama. Petar i Rijad su članovi Judo kluba Borsa iz Mostara.

Za Bosnu i Hercegovinu odličja su još osvojili: Eldin Omerović, Miloš Mijanović (srebrena odličja), Selma Ograšević, Harun Sadiković, Nasul Mešinović, Andrej Zurovac, Stefan Majdov i Vasilije Šipčić (brončana odličja).

Juniorske reprezentativce BiH očekuje nastup na europskom prvenstvu u Poreču, a nekoliko juniora će nastupiti i na Balkanskom prvenstvu za seniore, 15. rujna u Trebinju, priopćili su iz Džudo saveza BiH.

HI