FOTO  Tri prvaka Balkana, a šest medalja ukupno iz Judo kluba Hercegovac Mostar

judo hercegovac
Pravo nastupa na ovom turniru imaju prvaci i viceprvaci država Balkana i to Turska, Albanija, Kosovo, Rumunjska, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Cipar, Makedonija, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Iz redova mostarskog Hercegovca nastupilo je čak 8 članova a osvojeno je 6 medalja i jedno peto mjesto. U iznimno jakoj konkurenciji Hercegovci su se izborili za čak 3 prvaka, jednog viceprvaka te dvije brončane medalje. Na borilište Hercegovci su izašli ukupno 24 puta a kao pobjednici izlazili čak 17 puta.

„Ovo je povijesni rezultat za naš klub. Znali smo da nas čeka jaka konkurencija no pripremili smo se dobro za ovaj turnir i rezultat je tu. Ovo je zasigurno jedan od najboljih rezultata iz jednog kluba u povijesti Balkanskih prvenstava ako ne i najbolji. Činjenica da smo mi kao klub bili bolji od većine reprezentacija na ovom natjecanju je impozantna i govori nam ono što već dulje vremena znamo a to je da imamo zlatnu generaciju i u kombinaciji sa sustavnim i predanim radom dajemo ovakve rezultate. Nadamo se kako ćemo u budućnosti raditi dobre rezultate na i Europskoj razini ali za to nas čeka još dosta rada, no ovo je sigurno poticaj za nas i za naše članove te nam ovaj rezultat govori kako smo na dobrom putu da napravimo velike stvari. Da je bilo malo više sportske sreće vjerujemo kako smo mogli imati još i istaknutiji rezultat no nema razloga za nezadovoljstvo jer ovakav rezultat na ovakvom natjecanju se još uvijek čini kao nestvaran. Moramo Vas podsjetiti kako je ova generacija proglašena i najboljom ekipom u Bosni i Hercegovini a sada s pravom možemo reći kako su dječaci i djevojčice iz našeg kluba jedna od najboljih ako ne i najbolja ekipa Balkana. Jako smo sretni i ponosni na naše članove " rekli su iz kluba

Prvaci balkana postali su Nika Zovko, Lana Čović Stanić i Nina Grubišić Čabo
Viceprvakinja Ivana Buntić
Brončani Ivan Miličević i Gabriela Raič

Peto mjesto uz dvije pobijede i dva poraza osvojio je Mario Novak. Za Hercegovac još je nastupila i Ljiljana Džeba.