Taekwondo: Pet medalja za pet boraca iz Mostara

taekwondo, Cro Star
Na Korčuli se natjecalo ukupno 330 boraca iz 7 zemalja. Mostarski taekwondo klub Cro Star, pod vodstvom trenerice Klaudie Marić, predstavilo je 5 natjecatelja, koji su osvojili isto toliko medalja. Dva zlata i tri bronce, odličan su rezultat za prvi turnir nakon ljetne stanke.

Zlato su osvojili Marin Pandža i Matej Weber, obojica u kadetskoj konkurenciji. Pokazali su veliku prednost u svojim kategorijama u odnosu na ostale protivnike.

Broncu su osvojili Andrea Begić, Miran Đorđevski i Vlatka Živkušić. Dobre nastupe ovih boraca, ugrozio je mokar tatami koji je bio jako klizav, a sve zbog blizine mora, "što ih je na koncu i koštalo nešto sjajnije medalje", kako je priopćeno iz taekwondo kluba Cro Star.

Nakon ovog turnira Andrea Begić i Miran Đorđevski nastavljaju s pripremama za nadolazeće Balkansko prvenstvo najavljeno za 22. i 23. rujna u Kiseljaku pod organizacijom Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da je Andrea Begić aktualna balkanska prvakinja te da će uskoro na svom terenu imati priliku obraniti ovu titulu.

Studio88