Taekwondo: Bosna i Hercegovina sa 88 natjecatelja na Balkanijadi u Bugarskoj

taekwondo, balkansko prvenstvo, aekwondo savez BiH

Na predstojećem Balkanskom prvenstvu, koje će se 13. i 14. rujna održati u  bugarskom Samokovu, boje Bosne i Hercegovine će braniti 88 natjecateja i natjecateljki.

Predsjednik Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine Samir Šarić na pres-konferenciji je je kazao kako bh. ekipa u Bugarsku putuje sutra u pratnji 10 trenera, po čemu će bh.  tim biti među najbrojinim na prvenstvu.  

"Cilj nam je pokazati koliko smo organizirni i koliko možemo  napraviti. Za vrijeme Balkanijede pokušati ćemo u idućoj godini dobiti organizaciju Balkanskog prvenstva u BiH" - kazao je Šarić.  

On je podsjetio da Taekwondo savez BiH za 2020. godini dobio organizaciju Europskog seniorskog  i juniorskog prvenstva u olimpijskom taekwondou. Također, je napomenuo kako će BiH od 11. do 13. listopada ove godine u Zenci biti domaćin mađunarodnog turnira najveće G1 kategorije, koji će ujedno biti i kvalificirani za predstojeće olimpijske igre u Tokiju 2020.  

"Kada je u pitanju EP u idućoj godini mislimo kako je Sarajevo jedini grad koji može ispuniti zahtjevne uvjete, a radi se o zaista velikoj organizaciji. Pored ova dva Europska prvenstva (seniorsko i juniorsko) BiH će u idućoj godini organizovati još jedan G1 turnir i finale novog sustava natjecanja "GEM 24" koje je uvela Europska taekwondo unija. Tako ćemo u nekih 7-8 dana imati  četiri natjecanja najvećeg ranga na koja će u Sarajevo sigurno doći između tri i četiri tisuće ljudi" - kazao je Šarić.